Yazıcıoğlu dosyasına takipsizlik veren savcı, başsavcı yapıldı

Mavi Marmara davasında İsrail askerleri hakkında yakalama kararı çıkaran mahkemenin başkanı düz hakim olarak başka adliyeye tayin edildi. BBP’nin herhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında takipsizlik kararı veren Kahramanmaraş Savcısı...

Google Haberlere Abone ol
Yazıcıoğlu dosyasına takipsizlik veren savcı, başsavcı yapıldı

Mavi Marmara davasında İsrail askerleri hakkında yakalama kararı çıkaran mahkemenin başkanı düz hakim olarak başka adliyeye tayin edildi. BBP’nin herhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında takipsizlik kararı veren Kahramanmaraş Savcısı Habip Korkmaz ise terfi ettirilerek başsavcı yapıldı.

HSYK’nın yaz kararnamesinde çok sayıda hakim ve savcının yeri değişti. Bazı hakim ve savcılar tenzili rütbeye uğrarken bazıları ise terfi ettirildi. Mavi Marmara davasında İsrail’li komutanlar hakkında yakalama kararı çıkaran mahkeme başkanı tenzili rütbeye uğratıldı. Bu davaya bakan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, 4 sanık hakkında yaklaşık 2 hafta önce yakalama kararı çıkarmıştı. Bu kararın üzerinden 2 hafta geçtikten sonra Kaptan’ın görev yerinin değiştirilmesi dikkat çekti. Kaptan, Bakırköy Adliyesi’ne düz hakim olarak tayin edildi.

HSYK 1. Daire’deki görevinden istifa eden Teoman Gökçe’nin kıyım kararnamesi olarak nitelediği yaz kararnamesiyle BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu dosyasına bakan savcı Habip Korkmaz’ın da görev yeri değişti. Şüpheli helikopter kazasında çalınan kritik cihazları ‘basit’ olarak değerlendirip takipsizlik kararı veren Kahramanmaraş Savcısı Korkmaz, terfi ettirildi. Çorlu Başsavcılığına getirilen Korkmaz, hakkında Yazıcıoğlu ailesi avukatları tarafından HSYK’ya şikayet edilmişti.

İş adamı Aydın Doğan’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın ‘sermaye piyasası kanununa muhalafet’ suçundan yargılandığı davada ilk beraat kararını veren ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında gerçekleştiği belirtilen tapede ismi geçen hakim Sabri İge de İstanbul Adliyesi’ndeki görevinden alındı. Başbakan Erdoğan’ın yakından takip ettiği davada ilk beraat kararını veren dönemin İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Sabri İge, şu an İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi hakimiliği yapıyordu. İge, Bakırköy hakimliğine atandı.

İnternete düşen bir ses kaydında Başbakan Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Ergin arasında geçtiği iddia edilen görüşmede Erdoğan, Aydın Doğan'la ilgili davanın yakından takip edilmesini istiyor. Başbakan Erdoğan, Doğan’ın beraat kararı üzerine de tepki gösteriyor. Bu konuşmaların sorulduğu Başbakan Erdoğan, "Bundan daha doğal ne olabilir? Ben kurumlarımı ilgilendiren bir davayı takip ediyorsam bundan daha doğal ne olabilir." şeklinde açıklamada bulunmuştu.

CİHAN

Yorumlar