Yazarlardan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Aynı gün “Diliniz Kaba, Vicdanınız Taş” başlığıyla yazı yazan 16 köşe yazarı, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Yazarlardan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Mesleki dayanışma sergilemek için tıpkı gün “Diliniz Kaba, Vicdanınız Taş” başlığıyla ova yazan 16 nahiye yazarı, CHP Lideri CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelen yazarlar Kemal Öztürk, Abdulhamit Güler, Şebnem Oruç, Saadet Oruç ve Kenan Alpay’ın da aralarında yer aldığı bir küme yazar Kılıçdaoğlu’nun “hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarından yargılanmasını istedi.

Suç duyurusu dilekçesinin savcılığa sunulmasından evvela yazarlar avukatlarıyla yanında adliye önünde bir izahat yaptı.

Avukat Cihat Gökdemir yaptığı kısa izahatda, “CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik muhteviyatlı suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

“EDEPTEN YOKSUN BU LİNCİ PROTESTO ETMEK İÇİN BU MAKALELERİ KALEME ALDIK”

Daha sonra yazarlar hesabına izahat oluşturan Kemal Öztürk, “Kabataş olayını tekrardan bunu bahane ederek 4 adet hanım yazar arkadaşımızıN sosyal medyada, kamuoyunda, gazete manşet ve köşelerinde linç edilmeye çalışmasını protesto etmek amacıyla bir küme yazar şekilde tıpkı başlıkla bir makale kaleme aldık. Bu sayı 15’te olabilirdi, 50 de, 100 de öyle bir hususi organizasyona gitmedik, hususi bir yerden buyruk da almadık. Bizim arkadaşlarımız yıllarca tıpkı kurumda yanında çalıştığımız arkadaşlarımız bunlara destek olmak amacıyla ve yapılan bu linçi bilhassa dünya kadınlar gününün yer aldığı devirde hanım gazetecilere yapılan ahlaksızca edepten adaptan mahrum bu linci protesto etmek için bu makaleleri kaleme aldık” dedi.

“GAZETECİLERİN FİKRİNİ AÇIKLAMAYI BASTIRAN BİR SİYASİ TARTIŞMA İÇERİSİNE GİRMİŞ OLDUK”

“Düşünün ki hanım gazetecilerimizi fazla fazla özür dileyerek söylüyorum ‘pornografik’ afişlere fotomontajla resimlerini koyup tüm sosyal medyada yayan ve bunu gazetede makale konusu oluşturan evlerinin krokisini adreslerini yayınlayan bir zihniyettir. Protesto ettiğimiz de budur” diyen yazar Kemal Öztürk “Bu arkadaşlarımızın mesleki şekilde düşünce şekilde yaptıkları şey tacize uğradığını söylediği bir kadının fikirlerini köşelerine taşımaktır. Bundan ötürü kamuoyunda yapılan bu linci protesto ettiğimiz bu nahiye yazısı öteki yazarlar vasıtası ile eleştirildi, televizyon tyükselişmalarında konu oldu bunların tümü makul. Ama Türkiye’nin temel muhalefet partisinin umumi başkanı kendi küme konuşmasında bu müşterek başlıkla ova yazan gazetecileri vicdan, din, namus, ahlak, kitap sorgusuna yakalayıp sizlerde bu varmı diye hakaret eden, gazetecilerin fikrini ve düşüncesini izahatyı adeta bastıran bulunmaz eden bir politik tyükselişma içerisine girmiş olduk” biçiminde konuştu.

“ANA MUHALEFET PARTİSİ LİDERİNİN HAKARETİNE MARUZ KALMAYI ASLA KABUL ETMEYİZ”

Siyasetçilerin muhataplarının siyasetçiler olduğuna vurgu oluşturan Öztürk izahatsını şöyle sürdürdü: “Biz gazetecilerle muhatap olmaya alıştık lakin bir temel muhalefet partisi liderinin hakaretine maruz kalmayı asla kabul etmeyiz. Bugün eski Türkiye’nin refleksleriyle devinim eden şahısların hakaret ettim, linç ettim yanımda kar kalsın politik şekilde baskı yaptım yanımda kar kalsın çağı bitmiştir. Sanırım Türkiye’de ilk kez temel muhalefet partisi hakkında bir suç duyurusunda bulunuyor gazeteciler. Sanırım ilk kez temel muhalefet, muhalefetteyken gazetecilerle mahkemelik oluyor. Bu da fakat sayın Kılıçdaroğlu’nun yapacağı bir şeydi ve bunu da başarmış oldu. Biz fikirlerimizi özgürce köşelerimizde yazmaya televizyonlarda konuşmaya devam edeceğiz. Hiçbir biçimde hakaret etmeden hiç kimseye Kılıçdaroğlu’nun hitap ettiği biçimde hitap etmeden bu gazetecilik faaliyetimizi sürdüreceğiz”.

Öztürk, izahatsında, bununla yanında matbuat uğraş örgütlerinin gazetecilere yapılan hakaretlere hiç bir biçimde buna ses çıkarmamasını eleştirdi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar