Yazar Ziya Demirel: Dünya tarihinden silinmeyecek tarih yazıldı

Memurlar Derneği 'Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü’ dolayısıyla Kültür Merkezi’nde program düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Yazar Ziya Demirel: Dünya tarihinden silinmeyecek tarih yazıldı

Memurlar Derneği 'Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü’ dolayısıyla Kültür Merkezi’nde program düzenledi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve koltukların tamamen dolduğu programda Tarihçi Araştırmacı Yazar Ziya Demirel, Çanakkale Savaşı’nın bir milletin varoluş destanı olduğunu söyledi. Demirel, "Tarih boyunca birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelen, tarihe yön veren parlak zaferlere imza atan Türk milleti, geçmişinden aldığı güçle 99 yıl önce bugün dünya tarihinden kolay kolay silinmeyecek bir büyük destanı yazmıştır. Malazgirt Zaferi ile vatan toprağı haline getirdiğimiz Anadolu'da, Çanakkale Zaferi ile bugün dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline gelen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulabilmesi için bir meşale yakılmıştır." dedi.

Çanakkale Zaferi'nin tarihte emsalsiz bir yeri bulunduğunu ifade eden Demirel, “Çanakkale, dünya tarihini değiştiren büyük bir zafer ve medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biridir. Şehitlerimiz, milli birlik, bütünlük ve bağımsızlığımızı bizlere sunan, milli değerlerimizin korunması adına, gözünü kırpmadan en ön safa atılan, bize bu günleri armağan etmiş, hatıralarıyla var olan ve manevi varlıklarıyla da aramızda bulunan kahramanlardır. Milli şairimiz Akif'in, 'Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın, gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın' dizelerinde vurguladığı gibi şehitlerimiz, tarihe sığmayacak kadar büyük, kendilerine kefen biçilemeyecek kadar aziz, aynı zamanda 'Peygamberimizle haşrolacak cennet efendileri'dir." diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kahramanlarıyla büyüyerek yoluna devam edeceğini belirten Kırıkkale Memurlar Derneği (MEMURDER) Başkanı Ayhan Sidar, "Rengini şehitlerimizin al kanından alan bayrağımız, bağımsızlığımızın sembolü olarak sonsuza dek dalgalanacaktır. 99 yıl sonra bugün bizim millet ve milliyet anlayışımızın çerçevesinin çizildiği Çanakkale'den ilham alarak millet şuurumuzu, birlik ve beraberliğimizi daha da yücelteceğiz. Canlarını toprakları, bayrakları, inançları, namus ve şerefleri için seve seve vermiş şehitlerimizden güç alarak, güçlü bir Türkiye'yi hep birlikte yeniden inşa edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyor, kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar