Yazar Tunçel: Kadın cinayetlerin temelinde eğitimsizlik ve bozuk ekonomi var

Yazar Pembe Tunçel, kadın cinayetlerinin temelinde eğitimsizlik ve bozuk ekonomi olduğunu savundu. Tunçel, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Çetin Kitapevi'nin düzenlediği okur buluşmasında kitaplarını imzaladı. Basın mensuplarının kadın cinayetleriyle...

Google Haberlere Abone ol
Yazar Tunçel: Kadın cinayetlerin temelinde eğitimsizlik ve bozuk ekonomi var

Yazar Pembe Tunçel, kadın cinayetlerinin temelinde eğitimsizlik ve bozuk ekonomi olduğunu savundu. Tunçel, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Çetin Kitapevi'nin düzenlediği okur buluşmasında kitaplarını imzaladı. Basın mensuplarının kadın cinayetleriyle ilgili sorularını cevaplayan Tunçel, son 10 yıl içinde kültürel yozlaşmaya bağlı ahlakı çöküntünün hat safhaya ulaştığını kaydetti.

18 ay içinde 600 kadının cinayete kurban gitmesinin üzüntü verici olduğunu belirten Tunçel, kültürel yozlaşmaya bağlı aileyi ayakta tutan dinamiklerin kaybolmasının cinayetleri tetiklediğini ifade etti.

Ülkede her ne kadar ekonomik tablo olarak güllük gülistanlık gösterilse de dar boğazda olduğunu belirten Tunçel, cinnet getirmelerin büyük çoğunluğunun işsizliğe bağlı ekonomik çöküntüden meydana geldiğini iddia etti.

Toplumu ve aileyi ayakta tutan değer yargılarının bir bir erozyona uğramasının korkutucu boyutta olduğunun altını çizen Tunçel, "Kadın cinayetlerinin temelinde eğitimsizlik geliyor. Eğitim olmadan bu konuya köklü çözüm bulunamaz. Ülkemiz maalesef kelimenin tam anlamıyla tüketim toplumu haline geldik. İstekler doyumsuz hale geldi. Üretmeyen toplumların müreffeh bir hayatı olmaz. Tüketiyoruz müreffeh hayat istiyoruz. Evine ekmek götüremeyen ve ailesinin isteklerini karşılamayan bir babanın ruh halinin iyi bilinmesi gerekir. Aileyi ayakta tutan değer yargılarımıza sahip çıkmalıyız. Bu değer yargıları dumura uğrarsa ahlakı çöküntü olur. " dedi.

    Aile ortamının eşler arası sağlıklı iletişimin önemli olduğunu belirten Tunçel, sağlıklı iletişiminde öfkeyi yenerek birbirini dinleyerek olacağını kaydetti. Tunçel, kadına yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını, kadın cinayetlerine karşı bir dur denilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar