Yazar Mine İzgi'den ebeveynlere çocuk yetiştirme tavsiyesi

Yazar Mine İzgi, çocuk yetiştirmede cinsiyet farklılığının önemine dikkat çekerek, "Fıtrattan uzaklaştıkça farkındalıkları kaybediyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Yazar Mine İzgi'den ebeveynlere çocuk yetiştirme tavsiyesi

Yazar Mine İzgi, çocuk yetiştirmede cinsiyet farklılığının önemine dikkat çekerek, "Fıtrattan uzaklaştıkça farkındalıkları kaybediyoruz." dedi.

Moral FM’de yayınlanan Kadınca Kararınca programına katılan İzgi, anne ve babaların cinsiyete dikkat ederek çocuk yetiştirmesi tavsiyesinde bulundu. Bebeğin anne karnında cinsiyetinin belli olmasından itibaren sürecin doğru yönetilmesi gerektiğini aktaran İzgi, "Çocukların cinsiyetlerine göre kıyafetler almak gerekir. Özellikle 2 yaşından sonra çocuklar cinsiyetlerini fark etmeye başlar. Bu zamandan sonra kıyafetlerde, oyuncaklar da seçici olmak gerekir." dedi.

Kız ve erkek çocukların aynı yöntemle doğru yetiştilemeyeceğini öne süre yazar, "Kız çocuklarına hitap ederken daha yumuşak bir üslup kullanmak gerekir. Anne ve babaların çocuk yetiştirmede doğru görev paylaşımı yapması gerekir. Çocuklara doğdukları andan itibaren koyulan isimlerle cinsiyet farkındalığı başlar. Seçilen kelimelere, oynana oyunlara ve ses tonuna kadar gösterilmesi gereken hassasiyetler vardır." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar