Yazar Ergun Babahan Hakkında Bilal Erdoğan'a Hakaretten Hapis İstemi

Yazar Ergun Babahan hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yazar Ergun Babahan Hakkında Bilal Erdoğan'a Hakaretten Hapis İstemi

Yazar Ergun Babahan konusunda C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla 2 sene 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın şikayeti üstüne yazar Ergun Babahan konusunda 'Basın yayın yolu ile hakaret' suçlamasıyla yürütülen tahkikat tamamlandı.

'HEP BERABER HAYKIRALIM: HIRSIZDAN HESAP SORULACAK' YAZISINDA HAKARET SUÇLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcılarından Umut Tepe sebebi ile hazırlanmakta olan iddianamede, zanlı Ergun Babahan'ın 'Hep Beraber Haykıralım: Hırsızdan Hesap Sorulacak' başlıklı yazısında müşteki Bilal Erdoğan'a karşı hakaret suçunun işlediği söylendi.

Şikayet konusu ova içeriğinde müşteki Necmeddin Bilal Erdoğan ile babası C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan içinde geçtiği iddia olunan telefon görüşmeleri ile ilgili yorumlar yapıldığı anlatılan iddianamede, zanlı Ergun Babahan'ın yazının başlığındaki hırsız sözcüğünü müşteki Bilal Erdoğan'a alenen izafe ederek aşağıladığı, küçülttüğü söylendi.

2 YIL 8 AY HAPİS İSTEMİ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ile Yargıtay yerleşik içtihatlarına, tenkit sınırlarının aşıldığı aktarılan iddianamede Babahan konusunda 'basın yayın yoluyla onur, haysiyet ve saygınlığa hakaret' suçlamasıyla 4 aydan 2 sene 8 aya kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar