Yazar Arat: Dünyada sıra dışı iş yapanlar kazanıyor

Burdur Tüccar ve İşadamları Derneği'nin (BUTİAD) programında konuşan Kişisel ve Kurumsal Gelişim Uzmanı Yazar Melih Arat, dünyada artık farklı ve sıra dışı iş yapanların kazandığını söyledi. BUTİAD’ın davetlisi olarak Burdur’a...

Google Haberlere Abone ol
Yazar Arat: Dünyada sıra dışı iş yapanlar kazanıyor

Burdur Tüccar ve İşadamları Derneği'nin (BUTİAD) programında konuşan Kişisel ve Kurumsal Gelişim Uzmanı Yazar Melih Arat, dünyada artık farklı ve sıra dışı iş yapanların kazandığını söyledi.

BUTİAD’ın davetlisi olarak Burdur’a gelen Kişisel ve Kurumsal Gelişim Uzmanı Melih Arat, Burdurlu işadamlarına 'Satış ve Pazarlama Teknikleri' konulu konferans verdi. Burdur Belediyesi Konferans Salonu Anfi Bölümü’nde gerçekleşen konferansa Burdur’da faaliyet gösteren doğalgazcıdan giyim sektörüne, sanayiciden iletişimciye, dayanıklı tüketim maddecilerinden yemek ve gıda sektöründe hizmet verene kadar birçok işadamı katıldı.

Özel Alpaslan Ali Can Koleji edebiyat öğretmeni Kerim Sarıgül’ün sunduğu seminerin açış konuşmasını Burdur Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği (BUTİAD) Başkanı Ümit Yöntemli yaptı. Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Yöntemli, TUSKON ve ESİDEF gibi markalara üye olduklarını, bu kurumlar sayesinde Burdurlu işadamlarını iç piyasa ve dünya pazarına açmak için programlar düzenlediklerini, gayelerinin Burdur’da ticareti canlandırmak olduğunu söyledi.

Gelişen dünyada iyi kazanmak ve piyasada tutunabilmek konularında işadamlarına bilgiler aktaran Melih Arat, “İyi kazanabilmek için hayal, yaratıcılık, keşif, icat ve yenilik yapmak gerekiyor. Yapılan istatistiklere yenilikçi olanlar dünyanın en çok kazananları. Bu yüzden günümüz işadamları bu maddeleri elbette uygulasınlar ancak iyi kazanabilmek için yenilik yapmaları gerekiyor.” diye konuştu. Dünyada marka olmuş alanlarda kendi ülkesinde o sektörde iş yapmak isteyenlerin başarılı olamadığına değinen Arat, “Neden bir Türk otomobilimiz yok deniyor. Bu sektörde Almanlar, Japonlar, İtalyanlar marka oluşturmuş. Biz ille de bir otomobil yapacaksak çok farklı ve yeni bir model geliştirmeliyiz.” dedi. İş yaparken o iş alanının kitabına uygun iş yapılması gerektiğini aktaran Arat, Türkiye ve dünyada başarılı olan firmaların tüm personeline kârından eşit miktarda paylaştırarak çalışanlara işin sahibi gibi iş yaptırdıklarını, bazı firmaların ise müşteriyi düşündüğünü icraatları ile gösterip onlara piyasaya göre çılgınmış gibi gelen, aslında ise günümüz dünyasına çok uyan yenilikçi projelerle iş yaparak başarılı olduklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar