'Yaz sıcaklarında bol bol su tüketin'

Antalya bölgesinde yaz sıcaklarının başladığını hatırlatan uzmanlar, mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmamasını, günlük 2,5 litre su tüketimine de özen gösterilmesini söyledi. Antalya bölgesinde nemli hava ve sıcak hava yerli ve yabancı...

Google Haberlere Abone ol
'Yaz sıcaklarında bol bol su tüketin'

Antalya bölgesinde yaz sıcaklarının başladığını hatırlatan uzmanlar, mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmamasını, günlük 2,5 litre su tüketimine de özen gösterilmesini söyledi.

Antalya bölgesinde nemli hava ve sıcak hava yerli ve yabancı turistleri bunaltıyor. Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi verilerine göre Manavgat'ta hava sıcaklığı 37 dereceye ulaştı. Sıcaklığın yarın 39 dereceye ulaşacağı ve nisbi nem oranının ise yüzde 61 seviyesinde olacağı ifade edildi.

Manavgat Sağlık Derneği(MASADER) Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Emin Canan, sıcak ve nemli havadan korunmak için saat 11.00 ile 16.00 suları arası acil bir iş olmadığı sürece evden ve iş yerinden çıkılmaması tavsiyesinde bulundu. Belirtilen saatlerde kalp, şeker, yüksek tansiyon hastaları için bir risk olduğunu belirten Canan, terlemeye bağlı tuz kaybı için de bol bol su ile ayran tüketilmesini tavsiye etti.

Yaz sıcaklarında terlemeye bağlı vücuttaki su dengesi bozulmasına karşı 2,5 ile 3 litre arası su tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Canan, "Yazın terlemeye bağlı su tüketimi fazla olur. Rahat hareket etmek için bol bol su tüketelim. Çay içmek su tüketmek anlamına gelmez. Suyu az tükettiğimizi idrarımızın renginden anlarız. Günlük 2,5 litre su tüketmeyenlerin idrarı sarı olur. Günlük düzenli su tüketenlerin idrarı beyaz olur. Özellikle şeker hastaları bol bol su tüketmeli. Bol bol su tüketimi şeker hastalarını rahatlatır." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar