"Yaz sıcağından korunmak için beyaz renk tercih edilmeli"

İpek Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Başak Boğday Saygılı, sıcak yaz aylarında giyilecek kıyafetlerle sıcaktan nasıl korunabileceği ve yaz trendleri hakkında bilgi verdi. Yazın sıcaktan korunmak için...

Google Haberlere Abone ol
"Yaz sıcağından korunmak için beyaz renk tercih edilmeli"

İpek Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Başak Boğday Saygılı, sıcak yaz aylarında giyilecek kıyafetlerle sıcaktan nasıl korunabileceği ve yaz trendleri hakkında bilgi verdi. Yazın sıcaktan korunmak için öncelikle siyahtan ziyade beyaz rengin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Başak Boğday Saygılı, geniş ve yüksek belli pantolonların bu yazın trendlerinden olduğunu, boyfriends ceketlerinde tekrar moda olduğunun altını çizdi.

2014 yazının geç gelen bir yaz olduğunu aktaran Yrd. Doç. Dr. Başak Boğday Saygılı, şunları söyledi:

“Ancak 2014 yazında renkler yine çok güzel bir şekilde hakimdi. Nasıl ki kışın siyah vazgeçemediğimiz bir renk ise yazında beyaz vazgeçemediğimiz temel renklerden bir tanesi. Bu beyaz rengi nelerle kombinleyebiliriz. Orkide pembesi, fuşyalar, elektrik mavisi, mercan rengi, kırmızının farklı tonları ve yeşillerle kombinleyebiliriz. Bunun yanı sıra modellere geçtiğimizde modellerde de her şeyden önce elbise yazın olmazsa olmazıdır. Pantolonlar yine bol pantolonlar yüksek belli pantolonlar tercih ediyoruz bayanlar olarak. Bunun yanı sıra elbiseler, şapkalar tercih edilmesi gerekir. Ancak Türk milleti olarak biz şapkayı çok tercih eden bir millet değiliz. Giysilerde elbiseler her zaman için vazgeçilmezdir yaz için. Bunun dışında bol bluzlar, tulumlar, özellikle bu tulumlar her renk olabilir. Kotta bile jeanda bile tercih edilen giysilerden bir tanesi. Bunun yanı sıra neler kullanabiliriz. Ceketler bu yıl geçen iki sezondur tekrar moda olmaya başladı. Halbuki ceketleri birkaç sene öncesine kadar unutmuştuk yeniden gündemde. Ceketler kullanılabilir, özellikle boyfriends ceketler tercih edilebilir yakasız ceketler. Bunun yanı sıra kabarık elbiseler tercih edilebilir. Erkeklerde geçen yıl yazından itibaren daha renkli giysiler giymeye başladı. Daha dar siluetler ve renkli giysiler göze çarpıyor. Renklerde de yine aynı şekilde bayanlarda olduğu gibi kırmızıları yeşilleri elektrik mavilerini tercih edebilirler.”

DOĞAL KUMAŞLAR KULLANILMALI

Yazın sıcaktan korunmak için öncelikle siyahtan ziyade beyaz renk tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Boğday, “Beyaz açık tonları bütün renklerin açık tonları tercih edilirse daha uygun olacaktır. Ancak bunun yanı sıra neler olabilir. Mesela şapka olabilir. Bunu yaygınlaştırdığımız zaman sağlımız için de daha iyi olacaktır. Ve yapışan giysilerden ziyade daha bol giysiler tercih edilmelidir. Mümkün olduğunca doğal kumaşlar kullanalım. Koton yüzde yüz koton ve yüzde yüz bambu kumaşlar kullanılabilir.“ dedi.

CİHAN

Yorumlar