Yaz Kur'an kursları öncesi eğiticilere seminer

Karabük’ün Eflani İlçe Müftülüğü, 2014 yılı yaz Kur'an kursları öncesi, camii görevlileri ve kurs öğreticilerine seminer verdi.İlçede görev yapan din görevlilerine, yaz Kur’an kurslarında öğrencilere davranış modelleri, ders işleme...

Google Haberlere Abone ol
Yaz Kur'an kursları öncesi eğiticilere seminer

Karabük’ün Eflani İlçe Müftülüğü, 2014 yılı yaz Kur'an kursları öncesi, camii görevlileri ve kurs öğreticilerine seminer verdi.

İlçede görev yapan din görevlilerine, yaz Kur’an kurslarında öğrencilere davranış modelleri, ders işleme metotları, görsel işitsel materyallerin kullanılması hususunda eğitim verildi. İlçe Müftüsü Mehmet Günaydın, 23 Haziran'da başlayacak olan kursların 22 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini belirtti. Merkez ilçe ve köylerde olmak üzere tüm camilerde açılan yaz dönemi Kur’an kurslarının 3 ayrı programda açıldığını kaydeden Günaydın, kurslarda öğrencilere Kur’an-ı Kerim ile temel dini bilgilerin verileceğini ifade etti.

Kursların daha başarılı geçmesi amacıyla tüm imam ve müezzinlerin seminere alındığını açıklayan Müftü Mehmet Günaydın, "Bu seminerlerde görevlilere öğrencilere iyi davranmaları, onları incitmeden, dini, Kur’an-ı ve camiyi sevdirmeleri konularında bilgiler verildi. Kurslarda temel prensip olarak Hz. Peygamberin 'kolaylaştırın zorlaştırmayın, müjdeleyin nefret ettirmeyin’ Hadis-i Şerifi kabul edildiği görevlilere anlatıldı. Kurslara katılan öğrencilere güler yüz, şefkat, merhamet ve anlayış gösterilmesi gerektiği, kursta bulunmanın anlamı ve önemi anlatılarak, eğitimin çekici hale getirilmesi istendi. Yaz kurslarında, eğitim-öğretim hizmetlerinin sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak, çocukların tatilde oldukları bilinciyle hareket edilerek yürütülmesi gerektiğini üzerinde duruldu." dedi.

Yaz Kur’an kursları kayıtlarının 16 Haziran'da başlayacağı duyuruldu.

CİHAN

Yorumlar