"Yaz Kuran kursları manevi güzellik verecek"

Zonguldak'ın Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, yaz Kuran kursları ile ilgili olarak, “İnşallah çocuklarımız hangi mesleği yaparsa yapsın, buradan aldığı manevi güzelliği hayatının bundan sonraki dönemlerinde de güzel şekilde yansıtacaktır.”...

Google Haberlere Abone ol
"Yaz Kuran kursları manevi güzellik verecek"

Zonguldak'ın Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, yaz Kuran kursları ile ilgili olarak, “İnşallah çocuklarımız hangi mesleği yaparsa yapsın, buradan aldığı manevi güzelliği hayatının bundan sonraki dönemlerinde de güzel şekilde yansıtacaktır.” dedi.

Ereğli Müftülüğü’nce ilçe genelindeki 43 Kur’an Kursu ve yaklaşık 350 kadar camide eğitimlere başlayacak olan yaz Kuran kurslarının açılışı dolayısıyla Kadıtarlası Camii'nde tören düzenlendi. Törende kurslarda eğitim gören bir öğrencinin Kur’an okumasının ardından, Ereğli Müftüsü Recai Albayrak da Kur’an-ı Kerim okudu. Müftü Albayrak daha sonra yaptığı konuşmada 2014 yılı yaz kurslarının hayırlı olmasını diledi. Kurslarda eğitim gören çocukların bu milletin, bu devletin ve herkesin geleceği olduğunu belirten Albayrak "Gelecek onlarla olacak. Gelecek onlarla tayin olacak. Bu milletin, bu devletin önemli mevkilerine bugünkü yavrularımız inşallah çıkacaklar, inşallah bu milletin geleceğine inşallah damga vuracaklardır. Böyle bir beklenti içinde böyle bir potansiyeli olan yavrularımızın tabii ki maddi eğitimleri yanında manevi dünyalarında da bir hareket gereklidir. Onların bu dünyanın herc-ü merci içinde, bu dünyanın sıkıntıları içinde, bu dünyada var olan kötülükleri sergileyen insanlara karşı güzellikleri koruyabilecek, bu gençlerimize, yavrularımıza manevi manada da bir besin gerekiyor. Bu besin, velilerimiz vasıtasıyla, çocuklarımızın yönlendirilmesiyle yaz kurslarında adeta zirve yapıyor. Yaz kurslarında bu çocuklarımız hem Kur’an’ı öğreniyor, hem Allah’ın kitabını okumayı öğreniyor, hem de İslami bir kimlik, İslami bir hüviyet kazanmak için çaba sarf ediyor. Geçmiş yıllarda bunun güzel meyvelerini hep beraber gördük. Bu yıl da inşallah beklediğimizin üstünde beklentilerimizin üstünde güzellikleri bu yavrularımız sergileyecekler. Kursa gelirken heyecanla gelecekler, hocalarını özleyecekler. O camiinin deruni atmosferini hissetmek üzere heyecanlanarak kurslara gelecekler. Bunda tabii ki velilerimizin çok büyük rolü olacak. Onlar yavrularımızı zamanında kaldıracak, onları motive edecek, hocalarımız da burada yavrularımızla yakından ilgilenerek bir taraftan Allah’ın kelamını öğrenirken, bir taraftan da Kur’ani güzelliklerle çocuklarımızı tanıştırmış olacağız." dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerden oluşan bir topluluk ilahiler seslendirdi. Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, Kadıtarlası Kur’an Kursu'nda eğitim görecek olan öğrencilere ders kitapları dağıttı. Albayrak daha sonra Kur’an kursundaki öğrencilere sembolik olarak ders verdi. Öğrencilere ikramlarda da bulunulan açılışa, Müftülük Murakıbı Ramazan Duman, Uzunmehmet Mahalle Muhtarı Seyfettin Yaman, Kadıtarlası Camii İmam Hatibi Remzi Çevik, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

CİHAN

Yorumlar