Yaz kararnamesinden Adalet Bakanlığı bürokratları da etkilendi

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2014 yaz kararnamesi ile 2 bin 224 adli yargı ve 293 idari hakim ve savcının görev yeri değişti. Görev yeri değişenler arasında Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan çok sayıda daire başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Yaz kararnamesinden Adalet Bakanlığı bürokratları da etkilendi

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2014 yaz kararnamesi ile 2 bin 224 adli yargı ve 293 idari hakim ve savcının görev yeri değişti. Görev yeri değişenler arasında Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan çok sayıda daire başkanı ve genel müdürlüklerde çalışan bürokrat bulunuyor. Bürokratların çoğu önemli illere hakim ve savcı olarak atandı. Yine kararnameye göre, Adalet Bakanlığı’nda çalışan çok sayıda tetkik hakimi ise değişik illere savcı ve hakim olarak atandı.

Kararnameye göre, Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ahmet Cebeci, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na; Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Alp Aziz Bacak, Bursa Hakimliği’ne; Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Cengiz Tanrıkulu, İzmir Hakimliği’ne; Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Müdürlüğü Daire Başkanı Fazlı Doğan, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na; Kanunlar Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Yusuf Solmaz Balo, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na; Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Erhan Polat, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na; Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Erol Mutlu, Bursa Hakimliği’ne; İç Denetim Birimi Başkanlığı İç Denetçi İbrahim Demirtaş, İzmir Hakimliği’ne; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Konuk, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na; Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Levent Kurt, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na; Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Polat, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na; Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Meral Kaya, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na; Kanunlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Muharrem Barut, İzmir Hakimliği’ne; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İş Yurtları Kurumu Daire Başkanı Mustafa Onuk, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na; Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Nazım Kara, Ankara Hakimliği’ne; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Ankara Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Ulusu, Ankara Batı Cumhuriyet Savcılığı’na; Kanunlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Osman Çalışkan, İstanbul Hakimliği’ne, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Ankara Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ömer Sevgili Ocak, Bursa Hakimliği’ne; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Remzi Gemici, Trabzon Hakimliği’ne; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Kahramanmaraş Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Göçer, Adana Cumhuriyet Savcılığı’na ve Kanunlar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Erdoğan, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

CİHAN

Yorumlar