Yaz için seçiminizi Çeşme ya da Alaçatı’dan yana yapın!

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan İzmir Alaçatı ya da Çeşme sizin seçimlerinizi bekliyor. Bu yıl yaz tatili için siz de tercihinizi bu iki güzel bölgeden birinde yapabilirsiniz. Denizi güzel, havası güzel, doğası güzle ve tabi ki yaz eğlenceleri daha da güzel! 

Google Haberlere Abone ol
Yaz için seçiminizi Çeşme ya da Alaçatı’dan yana yapın!

Keyifli bir tatil planlamak ve yılın en eğlenceli zamanlarında siz de Çeşme gibi harika bir yerde olmak isterseniz, sizi bekleyen fırsatları araştırmalı ve tabi ki keyfini çıkaracağınız tatil için hazırlanmalısınız. 

Gideceğiniz yeri araştırmalı, kesinlikle planlarınızı günlü yapmalı ve gece ya da gündüz bu keyfe hazır olmalısınız. Sizi bekleyen diğer bir güzellik ise tabi ki Alaçatı!

Alaçatı Otelleri, Alaçatı plajları ve Alaçatı özel tatları ile gelen her turisti kendine hayran bırakıyor. 
Buraya her gelen bir kez daha gelmek istiyor! Alaçatı’da hayal ettiğiniz tatili planlamaya karar verdiğiniz zaman nereye gideceğinizi, nerede konaklayacağınız ve hatta nerede ne yiyeceğinize erkenden karar verirseniz, tahmin ettiğinizden bile güzel bir tatil geçer.

Alaçatı’ya gittiğiniz zaman eğlence noktalarını araştırıp gitmeli, en meşhur noktaların listelerini 
çıkartıp gitmeli ve dahası hangi gün nerede denize gireceğinize karar vererek gitmelisiniz. Bu size 
daha rahat bir tatil geçirme imkanı sunar. Bunun yanı sıra bölgeyi tanıyarak gitmek ve tabi ki en keyifli zamanı yani tatil zamanınızı daha rahat planlamanız yardımcı olur.

Alaçatı Evleri zaten burada ilk dikkatinizi çekecek olandır. Mimarileri ile hem size en farklı olanı sunar hem de hayran kalmanızı sağlar. Özellikle son yıllarda yapılan yenileme ile harika bir görünüme kavuşmuştur. Bembeyaz boyanan pencere çerçeveleri ve mavi ile verilen renklendirmeler ile harika bir bütünlük yakalanmış. Siz de gezip gördüğünüz zaman büyüleneceksiniz. Alaçatı Meydanı da gezmeye başladığınız zaman kendinizi bulacağınız yerdir. Burada küçük molalar verebileceğiniz kafeler vardır ya da o öğündeki yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Yel Değirmenleri de gezip görmeniz gereken yerler arasında hatta birinde bir akşam yemeği organize edebilirsiniz. Çünkü büyük bir kısmı yenilenmiş ya restoran ya da kafeye dönüşmüştür. Hacı Memiş Ağa Camii de meydandan sonra gidebileceğiniz yerdir. 200 yıllık bir geçmişe sahiptir. Dutlu Kahve ise camiden çıkışta dev çınar ağaçlarının altına oturup mis gibi kahvelerinizi ya da soğuk içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Burası gerçekten sizi büyüleyecek olan nokta olabilir. Çünkü benim aklım hala Alaçatı’da! Plajlarını da es geçmemek gerekir. Her gün farklı bir plajda olmalısınız. Benim favorim ise Çark Plajı ve Aya Yorgi Koyu! Özellikle Aya Yorgi Koyu favorimdir!

Kemerlihan Deluxe Hotel’de Alaçatı tatili! 

Kemerlihan Deluxe Hotel’de taş evlerin kalitesini yaşamaya hazır olun. Burada hem ev konforu bulacaksınız hem de en uygun fiyat seçeneklerini. Rüzgar sörfü yapacağınız hizmetler ve ekipmanlar ile aynı zamanda güler yüzlü çalışanlar her şeyi sizin için düşünüp planlıyor! Köy kahvaltısı ile güne başlıyor ve daha sonra muhteşem lezzetler ile devam edebiliyorsunuz.

Alaçatı’nın en güzel noktası olan meydana yürüme mesafesinde olan tesiste siz de rahat bir tatil planlamalısınız!

Çeşme Otelleri arasından nasıl bir tercih yapacaksınız bilemem ama özellikle denize sıfır tesisleri tercih edebilirsiniz. Erythrai Antik Kenti, Çeşme Kalesi, Germiyan Köyü Çeşme’de gezip görmeniz gereken yerlerin başında gelir. Aynı zamanda müze gezmeyi sevenler Çeşme Müzesi’de Çeşme Kalesinin içinde sizi beklemektedir. Çeşme koyları ve plajları ise en güzel detaydır. Boyalık Koyu, Dalyanköy Sakızlı Koy, Çeşme Pırlanta Plajı, Çark Plajı, Ilıca Plajlarını kesinlikle ziyaret etmeli ve zamanını varsa tüm günü plajlarda geçirmelisiniz. Gerçekten hepsi birbirinden eğlenceli ve güzel. 

Ayrıca Çeşme’nin simgelerinden olan Çeşme Sakız Ağacı alanını da görmelisiniz. Dünyada sadece birkaç yerde vardır. Peki, Çeşme’ye geldiğiniz zaman nerede kalacaksınız? İşte bu en önemli detay.

Sheraton Çeşme Hotel'de rüya gibi bir tatil!

Sheraton kalitesini bilmeyen yoktur. İşte bunun için seçimlerinizi hemen Sheraton Çeşme Resort Hotel’den yana yapabilirsiniz. Konfor ve kalitenin adı olan tesiste sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri açık büfe. Yarım pansiyon hizmet veren otelde siz de en konforlu oda seçeneklerini tercih ederek, fırsatları yakalayabilirsiniz. Deniz ev bahçe manzaralı oda seçenekleri, açık ve kapalı yüzme havuzu, rüzgar sörfü ve dalış gibi su sporu etkinlikleri ve ekipmanları bulunmaktadır. Siz de şimdi tercihinizi yapın, Alaçatı ya da İzmir otelleri arasından birini yakalayın!

Yorumlar