Yayın yasakları bu gece 24.00’den itibaren başlıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), aldığı yayın yasakları bu gece saat 24.00’den itibaren yürürlüğe giriyor.

Google Haberlere Abone ol
Yayın yasakları bu gece 24.00’den itibaren başlıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), aldığı yayın yasakları bu gece saat 24.00’den itibaren yürürlüğe giriyor. Yayın yasakları, 28 Mart 2014 tarihinde saat 24.00’den itibaren başlayacak olup, oy verme günü Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacak saate kadar sürecek.

    Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) internet sitesinden konuyla ilgili yaptığı duyuruda, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 30. maddesinde; “Seçimlerle ilgili olarak seçim dönemlerinde yapılan yayınlara ilişkin usul ve esaslar Yüksek Seçim Kurulu tarafından düzenlenir. Üst Kurul, medya hizmet sağlayıcılarının seçim dönemlerindeki yayınlarını Yüksek Seçim Kurulunun kararları doğrultusunda izler, denetler ve değerlendirir” hükümlerine yer verildiği hatırlatıldı.

    Yüksek Seçim Kurulu’nun 'Medya hizmet sağlayıcılarının, seçimin başlangıç tarihi olan 01 Ocak 2014 tarihinden oy verme gününden önceki 24 saate kadar (28 Mart 2014, saat 24.00) olan sürede siyasi reklam yayınlayabilecekleri' ifade edildiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kurul'un 22 Aralık 2014 tarihli ve 605 sayılı kararının sonuç bölümünün 1/f maddesinde ise “Siyasi partiler veya adayların oy verme gününden önceki 24 saate kadar olan sürede radyo ve televizyonlarda birlikte veya ayrı ayrı açık oturum, röportaj, panel gibi programlara katılarak görüşlerini açıklayabileceklerine, siyasi partiler veya adayların açık veya kapalı yer toplantılarının radyo ve televizyonlarda canlı olarak yayınlanabileceği, son 24 saat içinde benzeri program ve toplantıların yayınlanamayacağı” belirtilmiştir.

    Yüksek Seçim Kurulu kararlarından görüleceği üzere, yayın yasakları 28 Mart 2014 tarihinde (bugün) saat 24.00’den itibaren başlayacak olup, oy verme günü Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacak saate kadar sürecektir." CİHAN

Yorumlar