Yayayı ezen kamyon kabinindeki oyuncaklar görenleri şaşırttı

Pendik’te yolda yürüyen bir kadın, üzerinden kamyon geçmesi nedeniyle ağır yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Yayayı ezen kamyon kabinindeki oyuncaklar görenleri şaşırttı

Pendik’te yolda yürüyen bir kadın, üzerinden kamyon geçmesi nedeniyle ağır yaralandı. Sürücünün görüşünü engelleyen kamyon kabininde ki yüzlerce oyuncak görenleri şaşırttı. Sağlık ekiplerinin olay yerine çok geç gelmesi ise vatandaşları isyan ettirdi.

Kaza Yeşilbağlar Mahallesi Başkent Caddesi üzerinde meydana geldi. Okul taşıtında sürücü olarak çalışan Hasan Evkuran 34 UU 1092 plakalı minibüsü ile serviste görevli bayanı evinden almak için caddede park etti. Bu sırada caddede seyir halinde bulunan Yaşar Uzun’un kullandığı 67 TS 423 plakalı kamyon, minibüsün yanından yürüyen Hayriye Baş isimli kadını fark etmeyerek ilerlemeye devam etti. Minibüs ile kamyon arasında sıkışan Baş, kamyonun darbesi ile yere düşünce tonlarca ağırlığındaki kamyon Baş’ın ayaklarının üzerinden geçti. Kamyon sürücüsü bir miktar daha ilerledikten sonra vatandaşlar tarafından durduruldu. Üzerinden kamyonun lastiklerinin geçmesi sonucu ayakları feci şekilde kırılan Baş’ın yardımına kazayı gören mahalle sakinleri yetişti. Mahalle sakinleri hemen durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirirken minibüsün altında yaralı olarak yatan Hayriye Baş’a da yardımcı olmaya çalıştı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri Baş’ı ezdiğinin farkında bile olmayan kamyon sürücüsü Uzun’u gözaltına alarak polis aracına bindirdi. Bu sırada dakikalar geçmesine rağmen sağlık ekiplerinin bir türlü olay yerine gelmediğini gören çok sayıda vatandaş ardı ardına 112 acil yardım hattını arayarak kaza yerine ambulans istedi. Öfkeli vatandaşlar, kazayı görüntüleyen basın mensuplarına yaralı kadının 45 dakikadan bu yana yerde yattığını ancak sağlık ekiplerinin bir türlü gelmediğini söyledi. Bu sırada kamyonun sürücü kabinini gören bazı vatandaşlar da gözlerine inanamadı. Kabinin her tarafına yerleştirilen ve tavandan sarkan yüzlerce oyuncak nedeniyle oyuncak dükkanını andırması vatandaşları kızdırdı. İçerisinde yüzlerce oyuncağın bulunduğu kabini hayretler içerisinde inceleyen vatandaşlar, sürücünün bu şekilde yolu görmesinin mümkün olmadığını iddia etti. Sinirlenen bazı vatandaşlar da polis otomobilinde bulunan Uzun’un yanına gitmek istedi. Ancak polis ekipleri bu duruma engel oldu. Tüm bu olaylar yaşanırken minibüsün altında yaralı olarak yatan genç kadın ise yaklaşık yarım saat sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı. Vatandaşlar sağlık görevlilerinin geç gelmesine tepki gösterdi.

Kazanın meydana geldiği sırada yol kenarına yanaşarak serviste görevli bayanı almak için beklediğini söyleyen okul servisi sürücüsü Hasan Evkuran şöyle konuştu: “Bir anda bir patırtı bir gürültü koptu, hemen aşağı indim, baktım kadın arabanın altında. Kamyon minibüsümün yanında teğet geçti aynamı koparttı.”




CİHAN

Yorumlar