Yavuz Selim Koleji'nin olimpiyat başarısı

Elazığ Özel Yavuz Selim Koleji öğrencisi Osman Alişer, Fatih Üniversitesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile düzenlediği 6. Liseler Arası Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nda (USOBO) bronz madalya kazandı.Elazığ Özel Yavuz...

Google Haberlere Abone ol
Yavuz Selim Koleji'nin olimpiyat başarısı

Elazığ Özel Yavuz Selim Koleji öğrencisi Osman Alişer, Fatih Üniversitesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile düzenlediği 6. Liseler Arası Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nda (USOBO) bronz madalya kazandı.

Elazığ Özel Yavuz Selim Koleji, bu yıl 6’ncısı düzenlenen Fatih Üniversitesi'nin hazırladığı Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'ndan (USOBO) bronz madalya ile döndü. Türkiye genelinde yaklaşık 800 başvurunun yapıldığı olimpiyatta, Özel Yavuz Selim Koleji 10. sınıf öğrencisi Osman Alişer, önce ilk 180 kişi arasında yer alarak finalist oldu. Alişer, yapılan final elemelerinde ise forum kategorisi sosyoloji alanında bronz madalya alarak bir başarıya imza attı. Yarışmaya başvuran forum makale çalışmaları arasında 'Aile ve Değişim' konulu çalışması bronz madalya ile ödüllendirilen Osman Alişer, "Çalışmamda yardımlarını esirgemeyen öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyorum." dedi.

Okul Müdürü Cemal Gürer de olimpiyatlarda bronz madalya kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Okul olarak spordan sanata, sosyal bilimlerden fen ilimlerine kadar her alanda başarılı olmaya çalıştıklarını vurgulayan Cemal Gürer, "Her alanda başarı grafiğini yükselten Özel Yavuz Selim Koleji, Türkiye'de geçen yılki LYS yerleştirme sonuçlarına göre tüm liseler arasında Türkiye 3.'sü, tüm özel okullar arasında ise Türkiye birincisi, 2014 YGS’de ise il birincisi olma başarısına katkıda bulunmaya devam etmektedir. Okulumuz YGS ve USOBO'da elde edilen başarılarımıza, başarı katan tüm öğrencilerimizi ve başarılarımızda büyük emeği olan tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar