Yavuz İskenderoğlu ve Uludağ Maden Suları’na kalite ödülü

Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Bursa İl Koordinatörlüğü ve Kalite Birliği tarafından verilen ‘2013 Türkiye Kalite Ödülü’ne, Yavuz İskenderoğlu ve Uludağ Maden Suları firması layık görüldü. Kalite Birliği ödül komisyonunun,...

Google Haberlere Abone ol
Yavuz İskenderoğlu ve Uludağ Maden Suları’na kalite ödülü

Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Bursa İl Koordinatörlüğü ve Kalite Birliği tarafından verilen ‘2013 Türkiye Kalite Ödülü’ne, Yavuz İskenderoğlu ve Uludağ Maden Suları firması layık görüldü.

Kalite Birliği ödül komisyonunun, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendirdiği ‘2013 Türkiye Kalite Ödülü’nün bu yıl ki teması, Bursa’da 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren kuruluşlar oldu. Bireysel kategoride ödüle layık görülen Yavuz İskenderoğlu adına Oğuzhan İskenderoğlu’na takdim edilen ödül, kurumsal kategoride de Uludağ Maden Suları adına Mehmet Erbak’a sunuldu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda(BTSO) gerçekleşen ödül törenine kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, ticaret ve sanayi odaları ile organize sanayi bölgelerinin temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Kaliteye önem veren ve kalite ile farkındalık oluşturan tüm katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür eden TSE Bursa İl Koordinatörü ve Kalite Birliği Başkan Vekili Mustafa Karaman, yaptığı açılış konuşmasında, Kalite Şehri Bursa’da böyle güzel ve anlamlı bir organizasyonda daha birarada bulunmanın kıvancını yaşadıklarını aktardı.

KARAMAN: KALİTE OLMAZSA GELİŞEMEYİZ

Kalitenin bir yaşam tarzı olduğunu ve muasır medeniyet seviyesine erişmenin yolunun kaliteden geçtiğini vurgulayan Karaman, "Kaliteyi yaşam tarzı haline getirmek, kaliteyi üretmek, kaliteyi tercih etmek, ülkemizin de, insanımızın da refah seviyesini ve yaşam kalitesini yükseltecektir. Çünkü gelişimin ve mutluluğun kaynağı kalitedir. Kalite olmazsa güçlü bir ülke haline gelemez ve büyüyemeyiz." dedi.

Sağlıklı ve güvenilir ortamda üretimde bulunan tüm kuruluşlara da çağrı bulunan Karaman, "İsrafı engellemek kaliteyle mümkündür. Bu ülkenin kaynağı, bu ülkede kalmalı. Kaynaklarımız israf edilmektedir. Belgeler duvara asılmak için alınmaz. Belgeyi parayla satan ve duyguyu paraya dönüştürenleri önemsemeyiniz. Düzensizliğe ve uygunsuzluğa ortak olmayınız. Gerçek ve temiz kalite anlayışı doğrultusunda gayret sevkeden kurum ve kuruluşa destek veriniz. Bu kurum ve kuruluşun adı da TSE’dir." diye konuştu.

GÜLENER: NİYETİMİZ KADERİMİZ VE KALİTEMİZDİR

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener de, kalitenin ve kaliteli bir yaşam tarzına sahip olmanın önemine değinerek, kaliteyi bulmak için kaliteye seslenmemiz gerektiğini, her milletin niyeti ne ise kaderinin ve kalitesinin de o olduğunu ifade etti ve katılımcılara iş yaşamındaki şahsi tecrübelerinden örnekler aktardı.

Vali Yardımcısı Ferudun Cemal Özdemir ise 2013 Türkiye Kalite Ödülü’ne layık görülen Yavuz İskenderoğlu’nu ve Uludağ Maden Suları firmasını kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçilen programda, Kalite Birliği Başkanı ve TSE Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok da, ödül töreninin, Kalite Şehri Bursa’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. Işığıçok, kurumsallaşma ve markalaşma çerçevesinde 100 yılı aşkındır faaliyet göstermenin tesadüf olamayacağını, çünkü kaliteye tesadüfler sonucunda erişilemeyeceğini dile getirdi. Ödül töreni sonrasında katılımcılara, Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın tarafından 'Kurumsallaşma ve Markalaşma' konulu bir eğitim sunuldu.

CİHAN

Yorumlar