Yavru kedi, itfaiyenin 2 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kanalizasyon giderine düşen kedi, itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrasında kurtarıldı. Kanalizasyondaki kediyi kurtarmak için yoğun çaba gösteren ekipler, kedinin çıkması için lokantadan...

Google Haberlere Abone ol
Yavru kedi, itfaiyenin 2 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kanalizasyon giderine düşen kedi, itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrasında kurtarıldı. Kanalizasyondaki kediyi kurtarmak için yoğun çaba gösteren ekipler, kedinin çıkması için lokantadan yemek getirdi, kediye 'Miyav' diye seslenerek çıkarmaya çalıştı.

Ereğli Sahil bandında kedinin rögar kapağından kanalizasyona düştüğü ihbarını alan itfaiye ekipleri, 2 itfaiye aracı ile geldi. İtfaiye erinin kanalizasyon giderine inerek yaptığı incelemede, kedinin ulaşılabilecek yakınlıkta olmadığı belirlendi. Yolun karşısına geçen itfaiye erleri insanın zor girdiği giderden içeriye girerek kanalizasyona su sıktı. Kediyi tazyikli su ile korkutmak isteyen ekipler, suyun kediye ulaşmaması nedeniyle bunda başarılı olamadı.

Kediyi çıkarabilmek için ekipler tarafından lokantadan yemek getirildi. İtfaiye eri tarafından yemek kanalizasyon giderine yerleştirildi. Bir başka itfaiye eri, yavru kediye 'Miyav' diye seslendi. Ancak bunda da başarılı olunamadı. Kanalizasyon giderinin dar olması sebebiyle sürünerek gitmeye çalışan itfaiye eri geri dönmek zorunda kaldı.

Ereğli belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş son çare olarak kanalizasyon temizleme aracı vidanjörün çağırılmasını istedi. Kısa süre sonra gelen su işlerine ait vidanjörün sıktığı tazyikli sudan korkan kedi, itfaiye erinin olduğu yerden kaçmaya çalıştı. İtfaiye erinin tuttuğu kedi, tırmalayarak kurtulmaya çalıştı. Rögar kapağından yukarıya atılan kedi, görevliler ve vatandaşlar arasında kaçarak sahil bandında gözlerden kayboldu.

Kedinin rögar kapağından kanalizasyona düştüğü gören ve itfaiyeye haber veren İsmail Güldür "İtfaiye ekiplerine biz haber verdik. Geldiler kurtardılar. Hepsine teşekkür ediyoruz." dedi. İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş ise "Gerçekten mübarek günde bir canlıyı kurtarmak bizim için güzel bir şeydi. Arkadaşlarımız yoğun bir çaba harcadılar. Hatta itfaiyeci arkadaşımız elinden yaralandı ama onu da sağlığına kavuşturduğu için mutluyuz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar