Yavru aslan Sherlock için doğum günü partisi düzenlendi

Kocaeli'ne bağlı Darıca Hayvanat Bahçesi'nde annesi tarafından terkedildiği için veteriner tarafından büyütülen yavru aslan Sherlock bi yaşına bastı.

Google Haberlere Abone ol
Yavru aslan Sherlock için doğum günü partisi düzenlendi

Kocaeli'ne bağlı Darıca Hayvanat Bahçesi'nde annesi tarafından terkedildiği için veteriner tarafından büyütülen yavru aslan Sherlock bi yaşına bastı. Annesi tarafından reddedildiği için hayvanat bahçesinin Genel Müdürü ve aynı zamanda veteriner hekim olan Yücel Yılmaz tarafından büyütülen Sherlock isimli yavru aslan, bir yaşına bastı. Sherlock'un Doğum günü partisi için Darıca Hayvanat Bahçesi'nde hazırlıklar yapıldı. Balonlar asıldı ve üzerinde mum olan pasta hazırlandı. Bu partiyi kutlamak için değişik okullardan çocuklar geldi. Sherlock çocukların ve hayvanat bahçesi çalışanlarının alkışları arasında pastasını yalayarak birinci doğum gününü kutlamasının startını vermiş oldu. Daha sonra doğum günü törenine katılan çocuklara hayvanat bahçesinde gezi düzenledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Darıca Hayvanat Bahçesi'nin Genel Müdürü Veteriner Hekim Yücel Yılmaz, “Annesi bakmayı reddetiği için yavru aslana biz bakmıştık. Evimizde 2,5 ay kadar kaldı. Ondan sonra hayvanat bahçesine getirdik. Evde bakarken baya zorluklar yaşadık. Mama yedirmek, gece masajlar yapmak gibi. Bugün birinci doğum gününü kutluyoruz. Doğduğunda 600 gramdı. Bugün 80 kg civarında. Büyümesiyle beraber kilo alması da devam edecek. Daha sonra anlaşabilirlerse anne babasıyla tanıştıracağız. Onlarla anlaşabilirse onlarla beraber kalacak. Anlaşma olmazsa kendi yaşında bir eş getireceğiz burada yaşamaya devam edecek. Sherlock şu anda doğadaki yaşıtlarına göre çok daha yetişkin ve daha sağlıklı bir hayvan." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar