Yavaş: İhalelere Ankara’dan temin şartı koyacağız

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara sanayicileri ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: İhalelere Ankara’dan temin şartı koyacağız

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara sanayicileri ile bir araya geldi. Ankara’ya yapılan yatırımların başka illerin firmalarına verilmesine tepki gösteren Yavaş, “Sanayicilerle el ele vereceğiz. İhalelerin hepsinde mümkün olduğu takdirde Ankara’dan temin şartı koyarız. İsteyen istediğini söylesin. Ben koyarım başkası iptal ettirsin. Mesele niyet. Ankara’nın esnafını zengin etmek istiyorsanız, edersiniz.” ifadelerini kullandı.

30 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Ankara Ostim Esnafı ile bir araya gelen CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, sanayicilerin sorunlarını dinledi. Toplantıya, CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar ve CHP Ankara il Teşkilatı üyeleri katıldı.

Sanayicilere seslenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, sanayicilerle el ele vereceklerini ve birlikte çalışacaklarını söyledi. Ankara’da yapılan yatırımların başka illerden firmalara verilmesine karşı çıkan Yavaş, “İhalelerin hepsinde mümkün olduğu takdirde Ankara’dan temin şartı koyarız. İsteyen istediğini söylesin. Ben koyarım başkası iptal ettirsin. Mesele niyet. Ankara’nın esnafını zengin etmek istiyorsanız edersiniz. Ancak, dağıttığınız gıdaları Erdoğan soyadlı birinden İstanbul’dan alırsanız bu yanlış. Ankara’da esnaf mı yok.” diye konuştu.

Belediye Başkanı olduğu zaman çoğulcu bir anlayışla Belediyeyi yöneteceklerini kaydeden Yavaş şöyle devam etti:“Hiç kimse bu bütçeyi tek başına yönetecek kadar akıllı değildir. El birliği yapacağız. Ortak akılla. Üniversitelerle, OSTİM idarecileriyle, esnafıyla oturup, ‘Biz sizin için neler yapabiliriz.’ Diye soracağız. Ne kadar iyi iş yaparsanız, ne kadar çok para kazanırsanız belediye daha az yardım yapmak durumunda kalır. Çünkü istihdam sağlarsanız. Sonuçta belediye bundan karlı çıkacaktır. Geçen dönemler Ostim’de, İvedik’te olan kavgaları hatırlıyorum. 5 yıldır hiçbir şey değişmemiş. Anadolu, Başkent, Sincan Organize Sanayi’deki tartışmaları görüyoruz. Bu zihniyetin değişme zamanı gelmiştir.”

CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar ise, Beypazarı’nı turizm ilçesi yapan Mansur Yavaş’ın Ankara’ya büyük işler yapacağını söyledi. Yavaş, “Ankara’nın kaynaklarının doğru kullanıldığında Ankara’daki katmanların nefes alacağı ve yaşamaktan mutlu olduğu bir Ankara’nın oluşacağından kimsenin şüphesi yok.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar