Yatak yaralarına çare havalı yatak üretildi

Aynı pozisyonda uzun süre kalan, yatağa ve sandalyeye bağımlı hale gelen kişilerde oluşan yatak yaralarına BRN Yatakları, havalı yataklarıyla çare oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Yatak yaralarına çare havalı yatak üretildi

Aynı pozisyonda uzun süre kalan, yatağa ve sandalyeye bağımlı hale gelen kişilerde oluşan yatak yaralarına BRN Yatakları, havalı yataklarıyla çare oluyor.

Tıbbi ve cerrahi müdahaleler sonucunda uzun süre yatmak zorunda kalan hastaların ağırlık merkezinin aynı bölgelere basınç uygulaması ve kan dolaşımının görevini yerine getirememesi, derinin hasarına ve hareket yeteneğinin sınırlanmasına neden olurken, bu sorunlar da yatak yaraları diye adlandırılan vücutta tahribatları tetikliyor. Kuyruk sokumu, dizler, kalçalar, dirsekler ve topuklar gibi vücudun ağırlığını taşıyan bölgelerin dokuya uyguladığı basınç nedeniyle oluşan yatak yaraları, zamanla enfeksiyonlara yol açarak hastalık ve ölüm riskini artırıyor.

Yatak yaralarının önlenmesi ve enfeksiyonların gelişmemesi için öncelikle iyi bir bakımın gerektiğini belirten BRN Yatakları Genel Müdürü Berna İlter, geliştirilmiş havalı yatakların, oluşan yaraların tedavisinde önemli çözüm ürettiğini söyledi. Boyun, sırt ve bacakların oluşturduğu basıncı azaltan yatakların, yara oluşumunu engelleyici önlemler arasında olduğunu kaydeden İlter, şöyle konuştu: “Hareket yeteneğinin sınırlanması nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen hastaların ağırlık merkezinin aynı yere baskı uygulamasıyla gelişen süreçte yatak yaraları artıyor. Yatak yarası tedavi edilirken basıncın dağılımını sağlayan havalı yataklar, tedaviye destek olarak kişisel uyku konforunu artırıyor. Yatak yarası tedavi edilirken hava sirkülasyonunu ve kan dolaşımını sağlayacak kaliteli hava yatakları kullanılmalı. Havalı, bakteri oluşumunu engelleyen insan sağlığını ön planda tutan yataklarımızla önemli sağlık sorunu olan yatak yaraları da henüz başlamadan bitirilebilir.’’

İnsan sağlığını ve fonksiyonelliğini ön planda tutarak üretimlerini gerçekleştiren BRN Yataklarının Genel Müdürü Berna İlter, “Sürekli yatmaya maruz kalan hastaların vücudunda yara oluşumunu engelleyen en etken yatak grubu, hava yastıkları sayesinde nefes alabilen, küf ve bakteri üretmeyen, basıncın dağılımını sağlayan havalı yataklardır. Her ülkenin kültürüne ve her bir kullanıcının ihtiyaçlarına uygun olarak ürettiğimiz yataklarımızla en iyi uyku konforuna sahip olmanız mümkün.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar