Yatağan'daki santral ve maden işçilerinin Ankara gidişi engellendi

Muğla'daki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmesine karşı çıkan enerji ve maden işçilerinin Ankara'ya gitmesi engellendi.

Google Haberlere Abone ol
Yatağan'daki santral ve maden işçilerinin Ankara gidişi engellendi

Muğla'daki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmesine karşı çıkan enerji ve maden işçilerinin Ankara'ya gitmesi engellendi. Ankara Valiliği tarafından gönderilen yazıda, 9-10 Nisan 2014 tarihlerinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önüyle çeşitli cadde ve meydanlarda eylem yapılmasının yasaklandığı bildirildi.

Maden İş Sendikası Genel Merkezi'ne gönderilen yazıda, "Söz konusu kanuna aykırı eylemlerde, eylemci işçilerle çeşitli uç ideolojik gruplara mensup şahıslar tarafından görevli güvenlik güçlerine yönelik provokatif saldırıların gerçekleştirildiği, bu saldırılar sonucu çok sayıda personelin yaralandığı, çevreye büyük zararlar verildiği, kamu düzeni ve güvenliğinin önemli ölçüde bozulduğu görülmüştür. Kamu düzeni ve güvenliğinin bozulmasının engellenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla ilimiz şehir merkezinde, özellikle Bayındır Sokak, Mithatpaşa Caddesi, Ziya Gökalp Caddesi, Kurtuluş Kavşağı. Kolej Kavşağı, Özelleştirme İdaresi önü ile Kurtuluş Parkı, Kızılay Bölgesi ve TBMM çevresinde, 09-10 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştirilmek istenen her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştır." denildi.

Yasaklamanın ardından Maden İş Sendikası Başkanı Süleyman Girgin ve Tes İş Sendikası Başkanı Fatih Erçelik tarafından, "Sözün Bittiği Yerdeyiz" başlıklı bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada şunlar kaydedildi: "İhale süreci de iki ay ertelenmiş, Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri için teklif verme süresi 10 Nisan olarak açıklanmıştı. Biz de maden ve enerji işçileri olarak temsili sayıda arkadaşlarımızla 10 Nisan'da Ankara'da, Özelleştirme İdaresi önünde genel merkezlerimiz ve Türk-İş'in öncülüğünde emek örgütleri ve emek dostları ile birlikte bir basın açıklaması yapmak ve bu yanlıştan geri dönülmesini talep etmek için yol hazırlığı yapmıştık. Yetkililerle yapılan tüm görüşmelere rağmen akşam saatlerinde aldığımız bilgi, Ankara'dan gelen talimat ile toplu gidişlerin engellendiği tarafımıza bildirilmiştir. Basın açıklaması yapmak için yasalara göre önceden izin almak zorunda olmamamıza rağmen demokratik bir hakkın kullanımına bile tahammül edilememiştir. Bu gelişmeleri ve değerlendirmeyi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz. AKP iktidarı işçi sınıfından korkuyor, haklarını savunmasından korkuyor ve sokağa çıkmasından korkuyor. İktidar, bu nedenle elinde sopa ve gaz bombası ile dolaşıyor. İktidar, yeni bir tekel direnişinden korkuyor. Bizler milletin malı olan, milletin evi olarak gördüğümüz işyerlerimize sahip çıkmaya kararlıyız. İktidarın baskıcı tutumu ve uygulamaları, mücadelemizi daha da büyütüyor. İhaleler iptal edilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir." CİHAN

Yorumlar