Yatağan'daki maden ve santral işçileri Ankara'ya gidiyor

Muğla'da termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı çıkan Maden-İş ve Tes-İş üyesi işçiler, 10 Nisan 2014'te Ankara'ya Özelleştirme İdaresi Böşkanlığı'na gidecek.

Google Haberlere Abone ol
Yatağan'daki maden ve santral işçileri Ankara'ya gidiyor

Muğla'da termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı çıkan Maden-İş ve Tes-İş üyesi işçiler, 10 Nisan 2014'te Ankara'ya Özelleştirme İdaresi Böşkanlığı'na gidecek. 10 Nisan'da Milas, 24 Nisan'da Çatalağzı, 30 Nisan'da Yatağan'daki santrallerin özelleştirmesi için sunulacak teklifler masaya yatırılacak. Özelleştirme sürecinin tamamen iptal edilmesini isteyen işçiler de bir kez daha eylem yapacak.

Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ve Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, yaptıkları ortak açıklamada şunları kaydetti: "Biz bu kurumları işyeri değil, vatanımız olarak gördük ve bedel ödememiz gerekiyorsa ona da hazırız. Bizi Ankara'ya sokarlar sokmazlar ama biz onları Yatağan'a sokmayacağız. Siyasi iktidarın seçimde aldığı oylar bizi korkutamaz. Direnişimizi şimdi de Ankara'ya taşıyoruz. 10 Nisan'da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatacağız. Biz erteleme değil, iptal istiyoruz. Hiçbirimizde hiçbir yılgınlık yok. Daha güçlü bir şekilde mücadeleye hazırız. Biz Yatağan Santralı önünde direniş çadırını kurduğumuzda AKP iktidardaydı. O gün neysek bugün de oyuz. Bu mücadele sadece enerji ve maden işçilerinin değil, tüm işçi sınıfının mücadelesidir. İnanıyoruz ki tüm sendikalar ve işçi kardeşlerimiz bu mücadeleye destek verecektir. Artık Türkiye'nin kaderini belirleyecek, neyin nereye gideceğini gösterecek olan emek ve demokrasi mücadelesi olacaktır. Tüm yurttaşları, işçisinden memuruna herkesi bu mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz." CİHAN

Yorumlar