Yatağan'da maden ve enerji işçileri açlık grevine başladı

Muğla'daki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmesine karşı çıkan enerji ve maden işçileri açlık grevine başladı.

Google Haberlere Abone ol
Yatağan'da maden ve enerji işçileri açlık grevine başladı

Muğla'daki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmesine karşı çıkan enerji ve maden işçileri açlık grevine başladı. Yatağan Termik Santrali önünde kurulan çadırda grevin 29 Aralık 2013'e kadar devam edeceği bildirildi. Yaklaşık 2 bin 500 kişi arasından gönüllülük esasına göre katılmak isteyenler, ikişer günlük periyotlar halinde dönüşümlü olarak grevi sürdürecek. 10 işçiden oluşan gruplar halinde sürdürülecek açlık grevine, ilk olarak Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik katıldı.

Maden iş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, grev çadırını ziyaret etti. Termik santraller ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı direnerek açlık grevine başlayan enerji ve maden işçilerine destek verdiklerini belirten Akçul, "Hükümet sesimizi duyup gereğini yapıncaya kadar demokratik, meşru mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla yürüteceğiz." dedi. Daha sonra çadıra sendika yöneticileriyle birlikte geçen işçiler, kollarına bağladıkları siyah bantla grevi başlattı. CİHAN

Yorumlar