Yatağan işçileri özelleştirmeye karşı oturma eylemi yaptı

Muğla'da özelleştirme karşıtı enerji ve maden işçileri, Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy Termik Santrali'nin özelleştirilmesini protesto etmek amacıyla AK Parti il binası önünde bir saatlik oturma eylemi yaptı. Eski otogar mevkiinde bir araya...

Google Haberlere Abone ol
Yatağan işçileri özelleştirmeye karşı oturma eylemi yaptı

Muğla'da özelleştirme karşıtı enerji ve maden işçileri, Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy Termik Santrali'nin özelleştirilmesini protesto etmek amacıyla AK Parti il binası önünde bir saatlik oturma eylemi yaptı.

Eski otogar mevkiinde bir araya gelen yaklaşık bin işçi ve KESK'e bağlı sendikalar buradan yürüyüşe geçti. Grup, "Hırsız, katil AKP", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Özelleştirme cinayettir", "Yatağan Soma olmayacak", "Her yer Yatağan, her yer direniş" şeklinde sloganlar atarak, Cumhuriyet Meydanından AK Parti İl binasına kadar yürüdü. AK Parti İl Teşkilatı önünde Denizli, Aydın, İzmir ve Muğla'dan çok sayıda çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'lar yoğun güvenlik önlemi aldı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüşen Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ve Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, yürüyüşün olumsuzlukla sonuçlanmaması için gerekli hassasiyetin gösterileceği yönünde görüş birliğine vardı. Bunun üzerine, topluluğa basın açıklaması ve oturma eylemi yapmasına izin verildi.

Topluluk sloganlar atarak oturma eylemine başladıktan sonra Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Erçelik basın açıklaması yaptı. Erçelik, "Ülkede bir yağma ve talana dönüşen özelleştirmelere karşı, Yatağan, Kemerköy Yeniköy Termik Santrallerinin ve kömür ocaklarının özelleştirmesine karşı, TÜRKİŞ Başkanlar Kurulu aldığı karar gereğince AKP İl binası önünde açıklama yapma kararı aldık. Bu mücadele yeni değil. Biz bu mücadeleyi 20 yıldır veriyoruz, 20 yıldır anlatmaya çalışıyoruz. Özelleştirmeye karşı mücadele, Türkiye işçi sınıfının onur savaşıdır. Varlık savaşıdır. Çok direndik, çok mücadele ettik ancak ne yazık ki bu yağma ve bu talan devam ediyor." dedi.

Fatih Erçelik, özelleştirmeye karşı direnen sendikaların topluma hedef gösterildiğini ileri sürerek, "Sendikalar, sendikacılar yıpratılmak istendi. Sendikal hareketi etkisizleştirdiler, kamu kuruluşlarını yerli ve yabancı sermayeye, yandaşlara peşkeş çektiler. Özelleştirme aynı zamanda işsizlik demektir. Binlerce işçimiz, bu özelleştirme belasıyla işsiz kaldı. Emeklilik haklarını dahi elde edemeden kapının önüne kondu. Kalanlar, sendikasızlaştırıldı, hakları ellerinden alındı. İşten atılanlar 4-C adı verilen bir kölelik düzenine, yokluğa, yoksulluğa mâhkum edildi. Ancak halkın mallarında gözü olanlar durmadı, yağmaya, talana devam ettiler işte şimdi de gözlerini Yatağan, Kemerköy, Yeniköy santrallerine ve kömür ocaklarına diktiler." ifadelerini kullandı.

Enerji ve maden işçileri, açıklamanın ardından bir süre daha oturma eylemine devam ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar