Yaşlı ve felçli vatandaşa kaymakam sahip çıktı

Gaziantep’te geçirdiği hastalık sonrası felç olan ve hareket kabiliyetini kaybeden 85 yaşındaki Bedir Özcan’a, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan yardım elini uzattı.

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı ve felçli vatandaşa kaymakam sahip çıktı

Gaziantep’te geçirdiği hastalık sonrası felç olan ve hareket kabiliyetini kaybeden 85 yaşındaki Bedir Özcan’a, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan yardım elini uzattı.

Bekirbey Mahallesi’nde eşi Fatma Özcan ile birlikte kiralık evde oturan ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmadığı öğrenilen Özcan’ı hasta yatağında ziyaret eden Turan, yakacak, kira ve gıda yardımında bulundu. Ayrıca Şahinbey İlçe Sağlık Müdürü Serhat Sarsu’yu da arayan Kaymakam Turan, Bedir Özcan’ın evinden ambulansla alınarak tedavisinin yapılması talimatını verdi.

Üç çocuk babası Bedir Özcan, yıllarca birçok işte çalışarak ailesinin geçimini sağladı. Özcan, yaklaşık 2 yıl önce belinden geçirdiği rahatsızlık sonrası ameliyat masasına yattı Ancak ameliyatın ardından hareket kabiliyetini kaybederek felç geçirerek yatağa mahkum oldu. O tarihten sonra da karısı Fatma Özcan’ın yardımı ile ihtiyaçlarını görmeye başladı. Hiçbir sosyal güvencesi olmadığı için emekli de olamayan Özcan, bu süreçte daha önceki birikimlerini de harcadı ve son dönemlerde oturduğu evinin kirasını dahi ödeyemez duruma geldi.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, durumundan haberdar olur olmaz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sedat Canpolat ile birlikte Bedir Özcan’ın, Bekirbey Mahallesi’ndeki evine giderek çeşitli yardımlarda bulundu.
Turan, devletin temsilcisi olarak görev yaptığı Şahinbey ilçesinde her vatandaşın yanında olduklarını belirterek, “Şahinbey’de elimizden geldiğince her vatandaşımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Vatandaşımızın derdi bizim derdimiz, onların sıkıntıları bizim sıkıntımız diyerek her yere ulaşmak için çaba harcıyoruz. Bedir Özcan’ın içinde bulunduğu durumu öğrenince kendisini evinde ziyaret ederek hem duasını aldık, hem de neler yapabileceğimizi konuştuk. Maddi – manevi yardımların yanı sıra tedavisinin sürdürülmesi için de yardımcı olacağız. Gerekli talimatları verdik, bundan sonra evinden ambulansla alınacak ve tedavisi yapıldıktan sonra evine geri getirilecek.” dedi. CİHAN

Yorumlar