Yaşlı kadınları dolandıran 2 şüpheli yakalandı

Adana'da bankadan babalarına ait emekli parasını alan biri engelli 2 kadının 2 bin 500 lirasını zarfçılık yöntemiyle aldıkları ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı kadınları dolandıran 2 şüpheli yakalandı

Adana'da bankadan babalarına ait emekli parasını alan biri engelli 2 kadının 2 bin 500 lirasını zarfçılık yöntemiyle aldıkları ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde kendilerini dolandıran 2 kişiyi teşhis eden 2 kadın, polise kısa sürede yakalanan dolandırıcılar için teşekkür etti.

    Olay, 10 Aralık Salı günü merkez Seyhan ilçesi Çınarlı Mahallesi Ziyapaşa Bulvarı üzerinde yaşandı. İddialara göre, engelli kuzen olan 50 yaşındaki Türkan A. (50) ile 70 yaşındaki Fahriye Ö. babalarının ölümü üzerine kendilerine bağlanan ve 3 ayda bir aldıkları emekli maaşını bankadan aldı. Türkan A., bin 200, Fahriye Ö. ise bin 300 lira çekti. Bu arada, yaşlı kadınları takip ettiği ileri sürülen kişi, bir çoraba bir miktar ABD doları sarıp içine de kağıt koyarak kaldırıma attı. Kadınlar kaldırımdan geçerken parayı bulup çantalarına koydu. Parasını düşürdüğünü söyleyen bir kişi kadınları buldu, paranın kendisine ait olduğunu söyleyip çantalarını açmasını söyledi. Bu sırada yaşlı kadınların dalgınlıklarından faydalanıp 2 bin 500 lira tutarındaki parayı alıp kaçtı. Polis, dolandırıldıklarını söyleyip kendilerine başvuran iki kadının şikayeti üzerine daha önce aynı suçtan kayıtları olan Meftun A. (35) ile Mustafa A.'yı (36) yakaladı. Emniyet Müdürlüğü'nde 2 kadın tarafından teşhis edilen 2 şüpheli bugün öğle saatlerinde adli mercilere sevk edildi.

    Fahriye Ö., zanlıları kısa sürede yakalayan polise teşekkür etti. Fahriye Ö., bizi dolandıranların yaptıkları yanları kar kalmadığı için mutlu olduğunu söyledi. Türkan A. ise "Bizi dolandıran o yüzü hiç unutamadım. Dün sabaha kadar uyuyamadım. Artık polislerin sayesinde rahat uyuyacağım." dedi. CİHAN

Yorumlar