Yaşlı Kadının Ölmeden Selasını Okudular

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 83 yaşındaki Zehra Çamur Yüksel'in doktorunun, sözlerini yanlış anlayıp yaşlı kadını öldü sanan ailesi sela okuttu.

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı Kadının Ölmeden Selasını Okudular

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 83 yaşındaki Zehra Çamur Yüksel'in doktorunun, 'Hayati fonksiyonları durdu. Yoğun bakımda makineye bağladık' sözlerini hata anlayan yakınları, İhtiyar kadının vefat ettiğini sanarak camide sela okuttu, mezar yerini kazdırdı. Hata ayrım edildikten bir gün sonra İhtiyar hanım gerçekten öldü.

DOKTOR DURUMUNUN AĞIRLAŞTIĞINI SÖYLEDİ

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ne bağlı Küçücek Mahallesi'nde oturan Zehra Çamur Yüksel, tedavi gördüğü Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 25 Mart günü sıhhat vaziyeti ağırlaşınca hummalı bakıma alındı. Tedaviyle ilgilenen doktor, İhtiyar kadının yakınlarına, 'Hayati fonksiyonları durdu. Yoğun bakımda makineye bağladık' dedi.

DOKTORUN SÖZLERİNİ YANLIŞ ANLAYINCA İŞLER KARIŞTI

Ancak yakınları doktorun sözlerini hata anladı ve İhtiyar kadının yaşamını yitirdiğini sandı. Yakınları telefonla ilçedeki yakınlarını arayarak sela okunmasını ve mezar noktayı kazılmasını istedi. Bunun üstüne Zehra Çamur Yüksel için 25 Mart günü Mahalle Camii'nde sela okunarak mezar noktayı kazıldı.

DURUMU YANLIŞ ANLADIKLARINI FARK EDİNCE HAZIRLIKLARI DURDURDULAR

Belediye hoparlöründen ölüm ilanı okunan Zehra Çamur Yüksel'in hastanede yakınları bir zaman sonra, İhtiyar kadının ölmediğini, tedavisinin devam ettiğini, vaziyeti hata anladıklarını öğrendi. Tekrar mahalledekileri arayan yakınları Zehra ninenin ölmediğini duyurarak defin hazırlıklarını durdurdu.

OLAYDAN BİR GÜN SONRA GERÇEKTEN YAŞAMINI YİTİRDİ

Ancak Zehra Çamur Yüksel, bu vakadan bir gün sonra 26 Mart günü gerçekten hayatını kaybedince mahallede 2. kere sela okunup defin işlemleri yapıldı. Akyazı Küçücek Fatih Camii'nde öğlen sonrası kılınan cenaze namazı sonrası Yüksel'in cenazesi, Küçücek Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar