Yaşlı kadını öldürdükten sonra telefonla polise ihbarda bulunmuş

Eskişehir'de geçen hafta yalnız yaşayan 84 yaşındaki Meliha Yiğitoğlu'nu önce göğsünden bıçaklayarak ardından başını tuğlayla ezerek öldüren şüpheli yakalandı. Olay telefon kulübesinden yapılan ihbarla ortaya çıkmıştı. Ekipler,...

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı kadını öldürdükten sonra telefonla polise ihbarda bulunmuş

Eskişehir'de geçen hafta yalnız yaşayan 84 yaşındaki Meliha Yiğitoğlu'nu önce göğsünden bıçaklayarak ardından başını tuğlayla ezerek öldüren şüpheli yakalandı. Olay telefon kulübesinden yapılan ihbarla ortaya çıkmıştı. Ekipler, ihbarcının olayı bire bir anlatması polisin dikkatini çekti. Ekipler telefondaki ses kaydını şüphelinin tanıdıklarına dinlettirdikten sonra cinayetin şüphelisinin B.C.İ. olduğunu teyit ettirdi. Yapılan sorguda şüpheli suçunu itiraf etti. Ayrıca zanlının yaşlı kadının eski kiracısı olduğu öğrenildi.

Olay, geçen hafta Kırmızıtoprak Mahallesi Arslan Sokak’ta 5 katlı apartmanın ikinci katında meydana geldi. Polis ekiplerine, aynı sokağın başında bulunan telefon kulübesinden arayan kimliği belirsiz bir kişi ihbar yaptı. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaşlı kadının yakınlarına açtırdığı dairesinin odasında göğsünden bıçaklanmış kafasına tuğla ile vurulmuş halde cansız bedeniyle karşılaşmıştı. Bunun üzerine çalışmalarını bir haftadan beridir sürdüren ekipler cinayet için özel ekip kurdu. Özel ekipler bir haftadan beri titiz bir şekilde çalışmaya başladı. İhbarı yapan şahsın bire bir olayı anlatması ekiplerin dikkatini çekti. İhbarcı şahsın aynı zamanda olayın şüphelisi olabileceği değerlendirilerek sesin 20'li yaşlarda genç bir şahıs olduğu bu doğrultularda yapılan çalışmalarda, maktulün 2004-2012 yılları arasında kiracısı olan şahsın 22 yaşında bir oğlunun olduğu ve olay tarihinden 2 gün önce olay yeri civarında görüldüğünü tespit etti. Şahsın isminin B.C.İ. olduğu tespit eden ekipler, ihbarı yapan kişinin ses kaydı, şüpheli şahsı tanıyan kişilere dinleterek sesin B.C.İ.'ye ait olduğunu teyit ettirdi.

Şüphelinin 28.05.2014 tarihi itibarıyla ailesi tarafından Odunpazarı Polis Merkezine kayıp müracaatı yaptığı ve ailesiyle yapılan görüşmelerde oğullarının bir süreden beri işsiz olduğu belirtildi. Şüpheli şahsın ailesinin, piyasaya 20-30 bin TL borçlandığı bu sebeplerle de evlerine haciz geldiğini bu borçlarını arabalarını satarak kapatmaya çalıştıklarını ancak oğullarının borcunun bitmediğini 4 gündür de eve gelmediğini, psikolojisinin de bozuk olduğunu beyan ettikleri ortaya çıktı.

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptıkları teknik çalışmalar neticesinde ulaşılan maddi deliller ışığında Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Dedektiflerince şahıs yakalanarak olay hakkında ifadesi alındı. Şahısın sorgusunda olayı gerçekleştirdiğini itiraf ettiği belirtildi. CİHAN

Yorumlar