Yaşlı kadını 20 bin lira dolandırılmaktan görevliler kurtardı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşlı bir kadın telefon dolandırıcılarının ağına düşmekten postane çalışanları tarafında kurtarıldı.     Ereğli'de telefon dolandırıcılarının ağına düşen yaşlı kadın son...

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı kadını 20 bin lira dolandırılmaktan görevliler kurtardı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşlı bir kadın telefon dolandırıcılarının ağına düşmekten postane çalışanları tarafında kurtarıldı.

    Ereğli'de telefon dolandırıcılarının ağına düşen yaşlı kadın son anda kurtarıldı. İddiaya göre İlçede yaşayan 85 yaşındaki Emine Şayan Akdemir, kendisini arayan ve polis olduklarını, telefonundan savcının rahatsız edildiğini, bu kişileri yakalamak için para yattırması gerektiğinin söylenmesi üzerine bankada bulunan yaklaşık 20 bin lirayı çekerek postane şubesine geldi. Sıranın kendisine geldiğinde parayı yatırmak için verdiği hesap numarasının ardından başından geçeni anlatan Emine Şayan Akdemir'i dinleyen postane görevlisi, sistemde arıza olduğunu ve parayı yatıramayacağını söyleyerek kadını bekletmeye başladı. Kadının beklediği sırada polise haber veren çalışanlar polis gelinceye kadar yaşlı kadına dolandırıldığını anlatmaya çalıştı. Ancak yaşlı kadın buna rağmen parayı yatırmaktan vazgeçmedi.

    Kısa sürede postaneye gelen sivil ve resmi polisler yaşlı kadına dolandırılmak üzere olduğunu ve bununla ilgili daha önce meydana gelen olayları anlattıktan sonra yaşlı kadın ikna edildi. Emine Şayan Akdemir, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

CİHAN

Yorumlar