Yaşlı kadın ‘yatak yok’ denerek ameliyat edilmeden hastaneden atıldı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde 79 yaşında bir hastanın, ameliyat edilmeyi beklerken "Yatak yok" denerek atıldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı kadın ‘yatak yok’ denerek ameliyat edilmeden hastaneden atıldı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde 79 yaşında bir hastanın, ameliyat edilmeyi beklerken "Yatak yok" denerek atıldığı iddia edildi. Babaannesi Çiğdem Sezgin’i Manisa Alaşehir’den yumurtalığında bulunan kisti aldırmak için zor şartlarda PAÜ’ye getirdiklerini belirten Fatih Sezgin, ameliyat edilecekken yataklı servisteki doktor yer olmadığını söylediği için şikâyet etmesi üzerine bir başka doktorun, güvenlikçilerle gelerek babaannesini dışarı attıklarını söyledi. Sezgin, “8 Nisan’da hastanede görev yapan Prof. Dr. Nalan Başak Yıldırım’a muayene olmak için muayene ücretini ödeyerek odasına gittik. Başak Hanım, yumurtalıkta bulunan kisti alabileceğini, ameliyatı en geç bir iki gün içinde ya da bu hafta içinde yapabileceğini söyleyerek ninemi hastaneye yatırdı ancak aynı gün akşam saatlerinde, kadın hastalıkları yataklı servisinde bulunan servis doktoru bizim yanımıza gelerek ninemi hastaneden çıkaracaklarını, 14 Nisan Pazartesi günü tekrar gelmemizi ve pazartesi günü hastaneden eko çektirmemizi, daha önce eko çektirme imkânlarının olmadığını söyleyerek bizi çıkardılar. Biz de hastaneden çıkışımızdan yaklaşık iki saat sonra tekrar geldik, servis doktoru ve kardiyoloji doktoruyla görüşerek, ameliyatı erteleyen eko ise başka bir hastanede çektirebileceğimizi söyledik. Görüştüğümüz doktorlar da bize, eğer ekoyu dışarıda çektirip gelebilirsek ninemin yatışının tekrar yapılabileceğini ve ameliyat tarihinin öne alınabileceğini söyledi.” dedi.

‘YAŞLI KADINI AZARLAYARAK AĞLATTILAR’

9 Nisan 2014 Çarşamba günü sabah, ekstra ücret ödeyerek başka bir hastanede eko çektirdiklerini belirten Sezgin, “Başak Hanım'ın yanına gittik ve eko çektirdiğimizi söyledik. Başak Hanım, 10 Nisan Perşembe günü bir ihtimal ameliyatı yapabileceğini, yapamazsa 15 Nisan Salı günü yapacağını, haftaya bekleyemeyeceksek başka hastaneye gitmemizi söyledi. Kadın hastalıkları yataklı servis doktoru Gizem Hanım ise ninemi, boş yatak olmadığını söyleyerek yatış yapmadı. Biz neden ninemi yatırmadığını sorduğumuzda, yüksek sesle bağırarak boş yatak olmadığını, bizi dün çıkardıklarını ama bizim tekrar geri geldiğimizi söyledi. Gizem Hanım'ın azarlaması ve yaklaşık bir saattir sandalyede hasta haliyle bekletilmesi nedeniyle ninem ağlamaya başladı. Bunun üzerine biz Gizem Hanım'a, ‘Madem yatak yoktu, madem ameliyat yapılmayacaktı, peki neden bize onca harcama yaptırıldı ve üç gündür boşu boşuna bekletildik? Neden ilk geldiğimiz gün bize ameliyatın bu hafta yapılamayacağı, yatak bulunamayacağı söylenmedi?’ dedik. Gizem Hanım, bize bağıra çağıra yanımızdan uzaklaştı." diye konuştu.

‘SİZ KİMSİNİZ, HESAP SORUYORSUNUZ?’

Bu şikâyetinin ardından aynı servisten Soner isimli bir doktorun, iki güvenlik görevlisiyle üzerlerine yürüyerek sanki saldıracakmış gibi tavır takınıp yüksek sesle, ‘Siz kimsiniz, hesap soruyorsunuz?’ diyerek azarladığını öne süren Sezgin, “Bir doktorun böylesine hiddetli bir tavırla bizim üzerimize gelmesi çok şaşırttı ve çok üzdü. Bunun üzerine hastanenin halkla ilişkiler bölümüne gittik ve durumu anlattık ancak konu hakkında bir şey yapamayacaklarını söylediler. Daha sonra Gizem isimli doktor, ninemin yanına gelerek, ‘Sizi ameliyat etmeyeceğiz, sizi hastaneden çıkaracağız.’ dedi. Bizi hastaneden çıkardılar. Halkla ilişkiler bölümünde, hastanede yaptığımız harcamaların bize geri ödenemeyeceğini söylediler.” şeklinde konuştu. Babaannesini Salihli’de özel bir hastanede bugün ameliyat ettireceklerini belirten Sezgin, kendilerine yapılan bu davranış için ilgili makamlara şikayette bulunacaklarını sözlerine ekledi.

PAÜ HASTANESİ: YATAK YOKTU

PAÜ Hastanesi sekretaryası da olayı doğruladı. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Kadın doğum servisinde yer olmadığı için çocuk servisinden bir oda ayarlamışız. Hasta orada kalıyormuş. Tabii odayı öncelikli kullanacak olan çocuk servisidir. İkinci gün başka hasta yatıracakları için kadın doğumdan hastayı çekmeleri istenmiş. Kadın doğum servisindeki asistanlar da kendi servislerinde oda ayarlamaya çalışırken hasta yakınları huzursuzluk çıkarmış biraz. Sıkıntı buradan doğmuş.” CİHAN

Yorumlar