Yaşlı kadın, evine giren hırsızı yakalayarak polise teslim etti

Sancaktepe'de evine giren hırsızları fark eden yaşlı kadın, zanlılardan birini yaşanan arbede sonucu yakalayarak polise teslim etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, boğuşma sırasında başından yaralanan yaşlı kadına müdahale etti.Edinilen...

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı kadın, evine giren hırsızı yakalayarak polise teslim etti

Sancaktepe'de evine giren hırsızları fark eden yaşlı kadın, zanlılardan birini yaşanan arbede sonucu yakalayarak polise teslim etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, boğuşma sırasında başından yaralanan yaşlı kadına müdahale etti.

Edinilen bilgiye göre olay, Atatürk Mahallesi Gökhan Sokak üzerinde bulunan Durgun ailesinin yaşadığı 3 katlı binada meydana geldi. Kilitli olan bina kapısını bir şekilde açan 3 hırsız binadan içeriye girdi. Bu sırada bina sakinlerinden Maya Durgun isimli yaşlı kadın, sesleri duyunca binada hırsızların olabileceğini düşünerek yavaşça bina girişine doğru ilerledi. Bir anda daire kapılarını zorlayan hırsızlarla karşı karşıya kalan yaşlı kadın, 3 kişi oldukları belirlenen zanlıları yakalamak için harekete geçti. Zanlılardan ikisi kaçmayı başarırken, biri yaşlı kadın ile boğuşmaya başladı. Israrla zanlıyı bırakmayan yaşlı kadının yardımına bir süre sonra boğuşma seslerini duyan kızı Songül Tanrıverdi yetişti. Anne ve kızı hırsızı etkisiz hale getirmeyi başararak polisten yardım istedi. Bu sırada yaşanan boğuşmada yaşlı kadın başından yaralandı. Olay yerine gelen polis ekipleri Maya Durgun tarafından yakalanan hırsızı teslim alarak polis merkezine götürdü. Eve gelen sağlık ekipleri ise başından yaralan yaşlı kadına müdahale etti.

Hırsızla yaşanan boğuşmada yaralanan Maya Durgun olayı şöyle anlattı: “Eşim uyuyordu, zanlıları binanın içinde merdivende gördüm, birini yakaladık polise teslim ettik ama diğer ikisi kaçtı. İçeriye nasıl girdiklerini bilmiyorum, beni bu hale onlar getirdi.” Gazetecilerin çalınan bir şey var mı şeklindeki sorusuna Durgun, “Yok, zaten neyimiz var ki çalsınlar” şeklinde cevap verdi.

Maya Durgun'un eşi Tanrıverdi Durgun da evlerine daha önce de hırsızların girdiğini söyledi.

Maya Durgun'un aynı binada oturan kızı Songül Koçyiğit de gürültü nedeniyle baktığında annesini hırsız ile boğuşurken gördüğünü ve annesine zanlının yakalanması için yardım ettiğini söyledi. Polise teslim edilen zanlının çok sayıda hırsızlık olayından kaydının bulunduğu belirtildi.

Polis kaçan zanlıların yakalanması için de çalışma başlattı. CİHAN

Yorumlar