Yaşlı çiftin evine randevu telefonları yağıyor

Okmeydanı’nda faliyet gösteren bir hastane ile numaraları aynı olan Beykoz’daki bir ailenin telefonunu günde onlarca kişi arayıp randevu istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı çiftin evine randevu telefonları yağıyor

Okmeydanı’nda faliyet gösteren bir hastane ile numaraları aynı olan Beykoz’daki bir ailenin telefonunu günde onlarca kişi arayıp randevu istiyor. Anadolu yakasından Avrupa yakasındaki hastaneyi arayan vatandaşlar alan kodunu çevirmediği için Kalafat ailesinin telefonu hiç susmuyor.


Okmeydanı’ndaki İl Özel İdaresi Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi’nin 212 320 10 43 ile başlayan ve seri olarak devam eden santral numarası Anadolu yakasında oturan bir aileyi canından bezdirdi. İstanbul’da Anadolu ve Avrupa yakasına ait olmak üzere iki adet alan kodu bulunması nedeniyle Anadolu Yakası’ndan alan kodu çevirmeden hastaneyi aramak isteyen vatandaşlar Kalafat ailesini arıyor. Günün her saatinde defalarca çalan telefon yaşlı çifti de sıkıntıya sokuyor. Zamanlarının çoğunu telefona cevap vermekle geçiren çift, çareyi telefonu açık bırakmakta bulmuş.

Rauf Kalafat hergün onlarca kişinin aradığını belirtti. Telefonu açtığında ‘randevu almak istiyoruz’ denilmesinden bıktıklarını anlatan Kalafat, “Bu durumda ‘yanlış numara’ deyip kapatıyoruz veya ‘212’yi çevirerek arayın’ diyoruz.” dedi. Kalafat, bu uyarıya rağmen alan kodunu çevirmeden üç kez üst üste arayanların da olduğunu kaydetti.

Bir çok kişiyle tartışma da yaşadıklarını aktaran Kalafat, “Bazen torunlarım baktıkları için randevu da veriyor. Bazıları kibarca özür dileyip kapatıyor ama kimileri ile tartışıyoruz. Tekrar arayıp hakaret ve küfredenler de oluyor. Bazen de evdeki küçük çocuklar telefonu açtığında karşıdaki şaşırıyor ve konuşmadan telefonu kapatıyor. 10 yaşındaki torunum telefonu açmasına rağmen randevu isteyenler de oluyor.” diye konuştu.

Evde eşiyle kendisinin olduğu zaman yaşlı oldukları için sürekli telefona bakamaya yetişemediklerini belirten Kalafat, “Bu nedenle telefonu açık bırakıyoruz. O zaman da bizi aramak isteyenler ulaşamıyoruz.” dedi. Günün her saatinde telefonun çaldığını belirten damat Alaattin Turgut, “Bazen arayanlar bana akıl verme diye kızıyorlar. Ben de ‘sende akıl olsa zaten burayı aramazsın’ diye cevap veriyorum. Bazı kişiler de özür dileyerek kapatıyorlar. Mümkün olduğu kadar insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar