Yaşlı ağaç şiddetli fırtınaya dayanamadı

Zonguldak Ereğli’de, şiddetli rüzgâr ve fırtına nedeniyle Şehir Mezarlığı'nda yaşlı ağaç devrildi.

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı ağaç şiddetli fırtınaya dayanamadı

Zonguldak Ereğli’de, şiddetli rüzgâr ve fırtına nedeniyle Şehir Mezarlığı'nda yaşlı ağaç devrildi. Şehir Mezarlığı'nda mezarların üzerine devrilen ağaç, Belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Belediye Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı, Şehir Mezarlığı'nda birçok ağaç olduğunu, bunların bir kısmının şiddetli fırtına da zarar gördüğünü söyledi. Mezarlıklarda bakım, onarım ve temizlik çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, özellikle ağaçların çok önemli olduğunu, büyük bir hassasiyetle bu ağaçlara ihtimam gösterdiklerini söyleyen Avcı, rüzgârın etkisiyle devrilen ağaca üzüldüğünü de belirtti.

Ağaçları insanlara benzeten Avcı, "İnsan nasıl doğduktan sonra evrelerden geçiyorsa, önce bebeklik, sonra gençlik, yetişkinlik, sonra yaşlılık görüyorsa ve bir gün Rabbimizden gelen ölüm şerbetini içiyorsa, bir ağaç kolay büyümüyor. Önce bir fidan, sonra özverili bir bakım neticesinde genç bir ağaç ve sonra yaşlı bir çınar halini alıyor. Yaşlılığında hastalığa dayanamayan bir insan gibi, yaşlı bir ağaç şiddetli bir fırtına da yıkılıyor. Kâinatta her şeyin bir sonu olduğu gibi yaşamında bir sonu oluyor. Bizim dinimiz İslam; ağaca, doğaya, ekolojik dengeye önem verir. Nitekim Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) 'Kıyamet koparken bile elinizdeki fidanı dikiniz' buyurmuştur. Bunun anlamı şudur: "Ağaç toprakla hayat bulur. Toprakla buluşan ağaç gülümser ve rabbi olan Allah’ı tesbih ve tazim eder. İnsanın vazifesi etrafındaki canlılara, bitkilere, böceğe börtüye hayat verme mücadelesi olmasıdır. Efendimizin buyurduğu hadisi bu şekilde anlamak lazımdır. Bu Yüce dinimizin ağaca ve insana verdiği önemin en büyük göstergesidir."
CİHAN

Yorumlar