Yaşlı Adam, 5 Yılda 2 Kez Dolandırıldı! Toplam Kayıp 76 Bin Lira

5 yıl önce Tekirdağ'da bir müteahhite 60 bin lira kaptıran 53 yaşındaki Yaşar Turgut, bu kez de Bartın'da telefon dolandırıcılarının ağına takıldı, 16 bin lira kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı Adam, 5 Yılda 2 Kez Dolandırıldı! Toplam Kayıp 76 Bin Lira

Bartın'da, İhtiyar adamı ağına düşüren telefon dolandırıcıları, 'Param yok' diyen adama zorla kredi çektirerek 16 bin lirasını aldı. Zor halde kalan 53 yaşındaki Yaşar Turgut, 5 sene öncelikle de Tekirdağ'da 60 bin lirasını kaptırmış.

ZORLA KREDİ ÇEKTİRDİLER

Emniyet güçlerinin yaptığı bütün uyarılara rağmen, telefon üstünden yapılan dolandırıcı çetelerin önüne geçilemiyor. Kendilerini savcı, polis ya da hakim şekilde tanıtıp, insanların birikimlerine göz diken dolandırıcıların son misyonu Bartın'ın Özbaşı Köyü'nde yaşayan emekli Yaşar Turgut oldu. Yaşlı adam 'param yok' diyince azarlayan dolandırıcılar, Turgut'u, 16 bin lira kredi çektirip dolandırdılar.



'TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM ETTİNİZ' DİYEREK KANDIRDILAR

Dolandırıcıların bulunup, mağduriyetinin giderilmesini arzulayan Turgut, emekli aylığı ile kıt kanaat geçinirken, 16 bin liralık borçla kafa başa kaldığını anlatım etti. Bakmakla yükümlü bulunduğu engeli bir kızının olduğunu kaydeden Turgut şöyle konuştu; 'Telefonla aradıklarında neye uğradığımı şaşırdım. Bana Diyarbakır'da terör örgütüne katkı ve yataklı yaptığınız görülüyor. İsminizi kullanarak örgüt hesabına kullanıyorlar. Bu bireyleri tutmak için yardımınıza ihtiyacımız var. Verdiğimiz adisyon numarasına nakit yatıracaksınız, biz dolandırıcıları yakalayacağız dediler ve sakın telefonu kapatma biz seni yönlendireceğiz, telefonun bataryası biterse yeni batarya al dediler. Köyden belde merkezine gelip kredi çekip hesaplarına parayı yatırana kadar telefonumu kapattırmadılar.'

'5 YIL ÖNCE DE 60 BİN LİRA KAPTIRDIM'

Bundan 5 sene öncelikle Tekirdağ Çerkezköy'de de bir müteahhit sebebi ile da dolandırıldığıni idda eden Turgut, '5 sene öncelikle beni dolandıran müteahhitler daha öncelikle bir inşatı diğer birilerine de satmışlar ve kaçıp gitmişler. Şu an ben inşaattan da mağdurum. Onlara da 60 bin lira kaptırıdım.' halinde konuştu.


'BEN YANDIM, BAŞKALARI YANMASIN'

Birikmiş parası olmaması sebebiyle bankadan kredi çektiğini kaydeden Turgut, sözlerine şöyle devam etti; 'Saat 15.00'de bankaya gidip 16 bin lira kredi çekip verdikleri adisyon numarasına yatırdım. Bana yine isminizi kullanıcılarını yakaladık. Şebekeyi çökerteceğiz. 3 bin lira daha gönderin dediler. Param bulunmaz canımı mı alacaksınız dediğimde, telefonunu kapat eve git jandarma bekliyor seni dediler. Eve gittiğimde ne jandarma vardı ne de diğer bir şey, ne yapacağımı şaşırdım. Yetkililer bundan böyle buna son versin. İnsanlar da bu çeşit telefonlara bundan böyle kanmasın. Biz yandık başkası yanmasın.' halinde konuştu.

1.600 lira emekli aylığı aldığını anlatım eden Turgut, 1.150 lira olan kredi taksitlerini nasıl ödeyeceğini karar kara düşündüğünü de sözlerine ekledi.


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar