Yasin Börü'nün arkadaşı da PKK kurbanı

Mersin'deki bir öğrenci kampında Sur'daki olaylar nedeniyle çıktığı belirtilen tartışma sırasında bıçaklanarak hayatını kaybetti. Genci öldüren grubun PKK'lı olduğu iddia ediliyor

Google Haberlere Abone ol
Yasin Börü'nün arkadaşı da PKK kurbanı

Son Haberler

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonuyla, ‘Kış Kampları Projesi’ kapsamında Mersin’in Silifke İlçesi’ndeki 23 Nisan Tesisi’ne kampa getirilen öğrenciler arasında çıkan tartışmada bıçaklanan 17 yaşındaki 11. sınıf öğrencisi Cafer Gizli hayatını kaybetti. Olayla ilgili 17 yaşındaki başka bir genç tutukladı. 

17 yaşındaki Cafer Gizli ile aynı yaştaki M.D. isimli öğrenciler arasında kampın yemekhanesinde bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktığı, M.D.’nin Cafer Gizli’yi karnından bıçakladığı öğrenildi. Olayın ardından kamp geçici süreliğine kapatılırken, Gençlik ve Spor Bakanlığı müfettiş görevlendirdi.

Gizli’nin Diyarbakır’dan, katil zanlısı M.D.’nin ise Hakkâri’den gelerek kampa katıldığı bildirildi. Kamptaki Hakkâri ve Mardinli öğrencilerin bir kısmının Diyarbakır ve Batman’dan gelen öğrencilere “Neden Sur’u bırakıp geldiniz?” şeklinde sözlü olarak sataştığı öne sürüldü. Mersin Valiliği, olayın siyasi bir yönünün bulunmadığını ileri sürdü. 

ÇINAR'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Diyarbakır’da 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasındaki Kobani olaylarında PKK yandaşlarınca öldürülen Yasin Börü’nün arkadaşı olduğu öğrenilen Cafer Gizli, HÜDA PAR’lıların katılımıyla dün Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’ne bağlı Bulutçeken Köyü’nde toprağa verildi.

"ŞEHİTLER ÖLMEZ"

Defnin ardından mezarlıkta toplanan halka hitaben bir konuşma yapan Molla Abdulkudüs Yalçın, şehitlerin ölmediğini hatırlatarak, bir aziz genci daha Rahmana uğurladıklarını belirtti.

Hak ile batıl savaşının devem ettiğine dikkat çeken Yalçın, “Allah bizi ve bütün ümmeti İslam yolunda sabit eylesin, ayağımızı hak yolundan ayırmasın. Biz Allah’ın mülküyüz ve Allaha döneceğiz. Bugün de bir azizimizi burada defnediyoruz. Hakikate bakar isek bu bize bir sermayedir. Allah kardeşimizin kanıyla katillerine azap olacaktır. Şehitler ölmez, bu Allah’ın fermanıdır. Bunda şüphe yoktur ki bu kardeşimiz bugün sağdır ve belki bizi şu an izliyordur. Fakat biz bunu bilmeyiz, çünkü bu kardeşimizle bizim mertebemiz bir değil. Allah onu cennetine alacaktır.” dedi.

PKK KURBANLARININ YANINA DEFNEDİLDİ

Gizli’nin, 1993 yılında PKK tarafından öldürülen 7 köylünün yanına gömüldüğü öğrenildi. Baba Salih Gizli “Oğlum Cafer gibi teslim oldu, Hüseyin gibi Yezid’e başkaldırıp şehit oldu” dedi.

BABA GİZLİ YETKİLİLERİ SUÇLADI

Cafer’in cenazesi köyünde defnedilirken baba Salih Gizli, olaydan bir gün önce oğluna telefonla ulaşmaya çalıştığını ama cevap alamadığına dikkat çekti.

Yetkililerin olayda büyük ihmalleri olduğunu söyleyen baba Salih Gizli, kamp içinde yaşananların dışarıya aktarılmamasının istendiğini belirtti.

Oğlu katledilmeden bir gün önce kendisini telefonla aradığını ama herhangi bir cevap alamadığını dile getiren baba Gizli, şunları söyledi: “Öğrendiğimiz kadarıyla daha önce de tartışma yaşanmış. Oradaki idarecilerin onları geri göndermeleri lazımdı. Oradaki görevlilerin çok büyük ihmali var. Bir gün önce oğlumu aradım, cevap vermiyordu. Görüşemiyorduk onunla. Meğerse telefonları almışlar onlardan. Orada yaşananları ailelerine anlatmasınlar diye.”

Mersin Valiliğinin olayı ‘iki kişi arasında yaşanan kavga’ şeklinde duyurmasının doğru olmadığını ifade eden Gizli, olayla ilgili görüntülerin bu kanıyı desteklemediğini aktardı.

Yaşanan olayın, bazı kişiler tarafından üstünün kapatılmak istendiğine dikkat çeken Gizli, “İki kişi arasında çıkan kavga olmadığına dair görüntüler var. Mersin Valisi ya ortamın gerilmesini istememiş ya da üstünü kapatmak istemiştir. Başka ne diyebilirim? Gelen görevliler de kesin bir bilgi bize vermediler, belki bilmiyorlardır. Hâlâ resmi bir ağızdan bize bilgi verilmiş değil.” dedi.

Yorumlar