'Yasin Börü'nün ailesi: Demirtaş da yargılanmalı

Yasin Börü Davası'nda, maktullerin aileleri, 6-7 Ekim olaylarının azmettiricilerinin de dosyaya eklenmesini talep ediyor

Google Haberlere Abone ol
'Yasin Börü'nün ailesi: Demirtaş da yargılanmalı
Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesiyle ilgili davada, maktullerin aileleri olayların azmettiricilerinin de dosyaya eklenmesini istiyor.

Avukat Abdülğani Orhan, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ardından, bazı maktullerin aileleriyle yaptığı açıklamada, devam eden dava ile ilgili soruşturma sürecinin etkin şekilde sürdürülmediğini ileri sürdü. Azmettiricilerin de dosyaya eklenmesi gerektiğini savunan Orhan, "Dosyada sanık olarak yargılananların dışında, azmettirici sıfatıyla yargılanması gerekenler var ama maalesef soruşturma aşamasında, fezlekelerde ve bugünkü duruşmada henüz bir mesafe katetmedik." dedi.

Orhan, 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın Diyarbakır'a geldiklerinde Yasin Börü ve 3 arkadaşı ile öldürülen diğer 52 şahsın ismini zikrederek, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sokağa çıkma çağrısı neticesinde bu ölümlerin gerçekleştiğini söylediklerini kaydederek, "Fakat bunlarla alakalı ne bir fezleke hazırlanmış ne de Meclis'e gelmiş durumda. Sayın Cumhurbaşkanı bile bunu söylemesine rağmen hiç bir savcı harekete geçip azmettiricilerle alakalı bir soruşturma başlatmadı." diye konuştu.

Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, Orhan'ın açıklamalarına katıldığını ve azmettirenlerin davaya mutlaka dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar