Yasin Börü davasında maktül yakınları fenalık geçirdi

Yasin Börü davasının 7'inci duruşmasında sanık avukatları olayları çarpıtmaya çalışınca maktullerin yakınları fenalık geçirdi

Google Haberlere Abone ol
Yasin Börü davasında maktül yakınları fenalık geçirdi
Diyarbakır'da 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin açılan 19'u tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın 7’nci duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Dava avukatlarından Hasan Bozdaş, duruşma sonrası açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Diyarbakır'da 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün vahşi bir şekilde katledildiklerini hatırlatan Bozdaş, bu kişilerin dava dosyasının güvenlik gerekçesiyle Ankara 2. Ağır Ceza mahkemesine gönderildiğini kaydetti.

Duruşmaya kendileri hakkında adli kontrol kararı bulunan 4 sanığın da katıldığını kaydeden Bozdaş, diğer sanıkların Ses ve görüntü bilişim sistemi (SESBİS) üzerinden bağlanmak istemediklerini belirtti.

Mahkemelerin bazı ara kararlar verdiğini belirten Bozdaş, “Öncelikle şuanda tutuklu bulunan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Yeni herhangi bir tutuklama kararı gelmedi. Dosya kapsamında bulunan ve bilirkişi incelemesine henüz gönderilmemiş olan bazı HTS kayıtları, fotoğraf teşhisleri veya DNA analizleri bilirkişiye gönderilecek.” dedi.

Bozdaş, sanık müdafi avukatlarından birinin provokatif bir şekilde olayın yönünü değiştirmeye  ve mağdurlardan Yusuf Er’in beyanlarını çarpıtmaya çalıştığını ifade etti. 

Bozdaş, sanık avukatının bu provokatif açıklamaları üzerine maktullerden Hasan Gökgöz’ün annesinin duruşma esnasında fenalık geçirdiğini ve 112 ekipleri tarafından müdahale edildiğini aktardı. Davanın 26 Eylül Pazartesi gününe ertelendiğini söyleyen Bozdaş, katılan herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı. 

Yorumlar