Yasin Börü davasında 8'inci duruşma

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim olaylarında PKK’liler katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı davanın 8’inci duruşması başladı.

Google Haberlere Abone ol
Yasin Börü davasında 8'inci duruşma
Diyarbakır'da 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin 19'u tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın 8’inci duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen dava, saat 10.00’da Ankara Adliyesi’nde kapalı usul görülmeye başlandı. Duruşmaya mağdur yakınları ile çok sayıda avukatın yanı sıra siyasi parti yetkilileri ve STK temsilcileri de katıldı.

Duruşmalarda yapılan "Adalet Nöbeti" OHAL nedeniyle yapılmayacağı, duruşma sonrası bir basın açıklması yapılması bekleniyor.

Duruşmadan önce mağdur yakınları ve STK’lar tarafından Ankara Adliyesi önündeki park alanına Yasin Börü’nün resimlerinin olduğu ve üzerine ‘Yasin için adalet’,  ‘6-7 Ekim’i unutmadık’, ‘Yasin’in katili sensin Demirtaş’ yazılı dövizler dikildi. OHAL nedeniylede dikilen pankartların sonradan taplandığı görüldü. 

Davanın son 7'nci duruşmasında mahkeme, sanıklar Ersin Filizer, Burhan Ay ve İsa Özel ile suça sürüklenen çocuk Y.U. hakkında yakalanmalarının beklenmelerine, bazı tanıkların ifadelerinin alınması için bulundukları yerlerdeki mahkemelere talimat yazılmasına karar vermişti.

Ayrıca suça sürüklenen 6 çocuk ile 2 sanığın DNA örneklerinin, DNA Veri Bankasındaki örneklerle eşleştirilmesi için müzekkere gönderilmesine karar veren mahkeme, bu çocuklardan F.G. ve C.T'nin teşhise elverişli fotoğrafları çektirilerek, olay yerinde bulunup bulunmadıkları konusunda bilirkişi raporu alınmasını kararlaştırmıştı.

Yorumlar