Yaşı ilerlemiş sağlık sektörü çalışanlarına motivasyon

Almanya'da hastabakıcı eksikliğinin giderilemediği sağlık sektöründe bir diğer problem de sayıları giderek artan yaşlı hastabakıcıların çalışma şevkinin azalması. 'İş ve Eğitim Dünyasında Psikolojik Sorunlara Karşı Önlemler’...

Google Haberlere Abone ol
Yaşı ilerlemiş sağlık sektörü çalışanlarına motivasyon

Almanya'da hastabakıcı eksikliğinin giderilemediği sağlık sektöründe bir diğer problem de sayıları giderek artan yaşlı hastabakıcıların çalışma şevkinin azalması. 'İş ve Eğitim Dünyasında Psikolojik Sorunlara Karşı Önlemler’ başlığını taşıyan bir proje bu yaşlı çalışanların mesleklerindeki memnuniyetini korumayı amaçlıyor.

Projeyi başlatan Yetkinlik Merkezi adlı kuruluş, neredeyse yaşlı hastabakıcılara teslim edilen sektörün daha verimli hale gelmesini istiyor ve böylelikle ülkede daha sağlıklı, işlerini düzene koyabilen ve hastalık sebebiyle daha az rapor alan hastabakıcı ordusu teşkil etmenin yollarını arıyor.

Federal İstatistik Dairesi'nin tahminine göre 2021 yılında 112 bin çalışan hastabakıcılık alanından çekilecek. Avrupa'da yapılan araştırmalar ise hastabakıcıların 45 yaş itibariyle bedensel ve zihinsel güçlerinin azalmasından şikayet ederek mesleği bırakmak istediğini ortaya koyuyor. Bu oranı azaltmak için hayata geçirilen proje üç üniversite hastanesinde toplam 14 grupla gerçekleştiriliyor. Prof. Herzog ve Dr. Imad Maatouk (Heidelberg), Prof. Dr. Harald Gündel (Ulm) ve Prof. Dr. Angerer/PD Dr. Andreas Müller (Düsseldorf) projeyi yönetiyor.

“Mesleğinde Yaşlanmak“ grup programında ise katılımcılar kendi meslek biyografilerini ele alıyor, zayıf ve güçlü oldukları noktaları tespit ediyor ve egzersizler sayesinde rahatlamaya çalışıyor. Bunun yanı sıra günlük çalışmalarıyla ilgili olarak kendilerine özel bir proje geliştiriyorlar. CİHAN

Yorumlar