Yaşar Kemal, Abdullah Öcalan'a Küfretmiş

Usta yazarın, kendisi için 'Önemsenecek sanatçı değil' diyen Öcalan'la telefonda konuşurken Kürtçe küfrettiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Yaşar Kemal, Abdullah Öcalan'a Küfretmiş

Geçen hafta kaybettiğimiz ünlü yazar Yaşar Kemal'e Nobel Ödülü verilmesine Kürt gazeteci Mahmut Baksi'nin mani bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca Yaşar Kemal, kendisi için 'Önemsenecek sanatçı değil' diyen Öcalan'a da küfretmiş.

'GAMMAZLADILAR'

Yaşar Kemal'in manevi oğlu şekilde anılan Ahmet Güneştekin, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Türk edebiyatının çınarıyla ilgili, 'Yaşar Kemal Nobel ödülüne namzet olduğunda, bir takım Kürtler ve Türkler, Nobel mükafat Komitesi'nden tesirli bir üyeye gidip, 'Yaşar Kemal'e ödülü vermeyin, zira Türk devletinin adamıdır. Devletle anlaşma yaptı' deyip gammazladılar. Bu sözler üstüne mükafat ona verilmemiş. Bunları bana o dönemki Nobel Genel Sekreteri Olof Tandberg söyledi' dedi.

'HİÇ AFFETMEDİ'

Güneştekin'in bu çıkışı sonrası konuyla ilgili bir izahatda Muhsin Kızılkaya ve Eyüp Burç'tan geldi. Yaşar Kemal'e Nobel verilmesine Mahmut Baksi'nin mani olduğunu savunan Kızılkaya, 'Baksi çok sayıda yerde 'Yaşar Kemal'e Nobel verilmesini ben engelledim' diyordu. Nobel komitesi o devir Yaşar Kemal'in siyasi tavrında sorun gördü. Yaşar Kemal bu yüzden, Mahmut Baksi'yi hiç affetmedi. Mahmut Baksi yaşamının son çağında Yaşar Kemal'e yakın bulunan Kürt yazar Mehmet Uzun'dan kendisiyle helalleşmek istediği için aracılık yapmasını istedi. Uzun, 'Yaşar Abi, Mahmut Baksi elini öpmek istiyor' dedi, fakat Yaşar Abi affetmedi. Her edebiyatçının rüyası sanatını böyle bir ödülle taçlandırmaktır.' halinde konuştu.

YAŞAR KEMAL ÖCALAN'A NEDEN KÜFRETTİ

Usta yazarla ilgili bir detay daha ortaya çıktı. Yaşar Kemal'in kendisi için 'Çok önemsenecek sanatçı değil' diyen Öcalan'a küfür ettiğini öne devam eden Burç, yaşanan vakayı şöyle anlattı: 'Öcalan bir röportajda 'Ahmed Arif, Yılmaz Güney ve Yaşar Kemal fazla fazla önemsenecek sanatçılar değildir' demişti. Yaşar Abi de buna fazla fazla içerlemişti. Sonra bir defa Yaşar Kaya'nın vasıtasıyla Öcalan'la telefonda görüştüler. Yaşar Kemal, Öcalan'a telefonda 'Benim hakkımda niye böyle şeyler söylüyorsun' demiş, ve o ünlü Kürtçe küfürlerinden birisini etmiş. Öcalan da 'Yaşar Abi senin küfrün benim başım gözüm üstüne' diye yanıt vermiş.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar