Yaşar Çalık meclise giremedi

Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) Neuss Belediye Meclisi’ne aday gösterilen Türk işadamı Yaşar Çalık seçimi az bir farkla kaybederek meclise giremedi. Seçim öncesi promosyon olarak bastırdığı hilalli alışveriş çantaları yüzünden...

Google Haberlere Abone ol
Yaşar Çalık meclise giremedi

Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) Neuss Belediye Meclisi’ne aday gösterilen Türk işadamı Yaşar Çalık seçimi az bir farkla kaybederek meclise giremedi. Seçim öncesi promosyon olarak bastırdığı hilalli alışveriş çantaları yüzünden eleştirilere maruz kalan Çalık, seçim bölgesinde partisine oy kazandırdı. Çalık, Neuss Barbaraviertel’de SDP’nin adayı Hakan Temel ile yarıştı. Sonuçlar son dakikalara kadar başa baş giderken, SPD’nin adayı Temel 45 oy farkı ile meclise girmeyi başardı.

Çalık, seçim öncesi seçim promosyonu olarak Türkiye’de, CDU logosunun “C” harfinin ortasına ay yıldız bastırmış ve bu çantaları seçim bölgesinde dağıtmıştı. Tepki üzerinde Çalık, çantaları toplatmış, yanlış anlaşıldığı için üzgün olduğunu belirtmişti. Çalık, “Seçim sonucu ne olursa olsun CDU üyeliğim devam edecek. SPD’nin güçlü olduğu bir seçim bölgesinde aday oldum. Partimin oyunu artırdım ancak meclise girmeyi başaramadım, üzgünüm.” dedi. Meclise girmeyi başaran Temel ise çok güzel bir seçim kampanyası geçirdiklerini söyleyerek destekleyen herkese teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar