Yasama, Yürütme ve Yargı Birbirine Saygı Duymalı

Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, Anayasa Mahkemesi’nin son kararlarını doğru bulduklarını belirterek, “Yasama, yürütme ve yargı birbirine saygı duymalıdır.

Google Haberlere Abone ol
Yasama, Yürütme ve Yargı Birbirine Saygı Duymalı

Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, Anayasa Mahkemesi’nin son kararlarını doğru bulduklarını belirterek, “Yasama, yürütme ve yargı birbirine saygı duymalıdır. Hepsi sınırlarını bilmelidir.” dedi.

Baro Başkanı Avukat Fevzi Konaç, Anayasa Mahkemesi’nin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve diğer bazı kararları ile ilgili değerlendirmede bulundu. Konaç, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından da yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Anayasa Mahkemesi geçmişte askerin, ideolojinin, iktidarın ve siyasetin müdahalesine açıktı. Büyük yanlışlar yaptı. Haksız kararlara imza attı. Bir taraftan; artık o devir geçti diye sevinirken, şimdi yeniden o günleri hatırlatan tavırlar görülüyor. Diğer taraftan ise yasa ilk çıktığında da Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtmiştim. Başbakanımız, HSYK değişikliği ile ilgili verilen kararı siyasete müdahale olarak görüyor. Bense bu defa mahkemenin, dış baskı ve müdahaleye karşı durarak 'Doğru Karar' verdiği kanaatindeyim. Yasama, yürütme, yargı birbirine saygı duymalı. Hepsi sınırlarını bilmeli ve ona göre davranmalı. Neden geçmişten ders almıyoruz, anlamıyorum?”
 

Yorumlar