‘Yasadışı dinleme’ iddiasıyla polisler hakkında iki ‘kamu’ davası daha açıldı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca bir kısım hakim ve cumhuriyet savcısı ile emniyet görevlilerinin 'yasadışı dinlemesine' yönelik iddialarla ilgili yürütülen iki ayrı soruşturma daha tamamlandı. Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’nca...

Google Haberlere Abone ol
‘Yasadışı dinleme’ iddiasıyla polisler hakkında iki ‘kamu’ davası daha açıldı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca bir kısım hakim ve cumhuriyet savcısı ile emniyet görevlilerinin 'yasadışı dinlemesine' yönelik iddialarla ilgili yürütülen iki ayrı soruşturma daha tamamlandı. Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada 'soruşturma dosyasıyla' ilgili şüpheliler hakkında çeşitli suçlardan kamu davası açıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2014/25831 soruşturma sayılı dosyası ile bazı hakim ve cumhuriyet savcısının 'yasadışı dinlenmesi' iddialarıyla ilgili müştekiler Adana Cumhuriyet Savcısı A.G.'nin F.U. sahte kimliğiyle, Adana Cumhuriyet Savcısı Y.K., H.S. sahte kimliğiyle ve Adana hakimi K.V., A.Y. sahte kimliğiyle 'organize suç örgütü kapsamında' ; Adana Cumhuriyet Savcısı C.T.'nin ise G.G. sahte kimliğiyle organize suç örgütü kapsamında "uydurma suçlar işlemiş gibi göstermek ve resmi belgede sahtecilik yapmak" suretiyle dinlenmesine ilişkin olarak yürütülen soruşturmada sona gelindi.

Bu kapsamada Adana emniyet müdürlüğü’nde görevli şüpheliler emniyet müdür yardımcıları İ.B ve E.Y. ile Emniyet Amiri A.A., komiser F.M. ve polis memurları A.K., A.Ş., B.A.D., M.A., H.S., ve R.K. hakkında "Haberleşmenin gizliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği” suçlarına aykırılıktan cezalandırılmaları talebiyle Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne kamu davası açıldı.

Ayrıca bir kısım emniyet görevlilerinin 'yasadışı dinlenmesi' iddialarıyla ilgili ise müştekiler emniyet müdürleri A.T., İ.U., ve S.Y., Emniyet Şube Müdür yardımcıları N.K.D. ve H.A., Emniyet Amiri Ö.K., komiserler F.U. ve Ö.Ö., Komiser yardımcıları C.U., F.U. ve eşi olan D.U. ile polis memurları Y.D. ve A.F.Ç.'yi 'organize suç örgütü kapsamında uydurma suçlar işlemiş gibi göstermek ve resmi belgede sahtecilik yapmak' suretiyle mahkemelerden kararlar alıp yasadışı dinleme yapıldığı gerekçesiyle sürdürülen soruşturma da noktalandı.

    Başsavcılığın verdiği bilgiye göre soruşturma kapsamında şüpheliler Emniyet Müdür yardımcıları İ.B. ve E.Y., emniyet amiri A.A., komiser F.M. ve polis memurları A.K., A.Ş., B.A.D., E.G., F.K., H.S., M.G., M.A., R.K. ve Ş.Ş. hakkında 'Haberleşmenin gizliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ve suç uydurma' suçlarına aykırılıktan cezalandırılmaları istemiyle Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı.

    Daha önce de Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı S.K. ve Adana Cumhuriyet Savcısı Ş.U., T.İ., F.Y.'nin şikayeti üzerine 'Yasa dışı dinlenmeler' gerekçesiyle tamamlanan soruşturmada 9 polis hakkında Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'İştirak halinde kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik, iftira, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi' suçlarından dava açılmıştı. Böylece 'yasa dışı' dinlemeler çerçevesinde açılan dava sayısı üçe çıktı. CİHAN

Yorumlar