'Yaş ilerledikçe Facebook'a olan güven azalıyor'

Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi araştırma görevlisi Sefer Kalaman ,sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerine Ankara’da bulunan Hacettepe, Ankara, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Gazi üniversitelerinde eğitim gören 500 öğrenci ile yüzyüze yapı.

Google Haberlere Abone ol
'Yaş ilerledikçe Facebook'a olan güven azalıyor'

Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi araştırma görevlisi Sefer Kalaman ,sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerine Ankara’da bulunan Hacettepe, Ankara, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Gazi üniversitelerinde eğitim gören 500 öğrenci ile yüzyüze yapılan anket sonucunun ilginç veriler içerdiğini söyledi. Sefer, anket sonucuna göre yaş ilerledikçe Facebook'a olan güvenin azaldığına dikkat çekti

Araştırma görevlisi Kalaman, ankete katılan 500 katılımcıdan 319’unun kadın 181’inin ise erkek olduğuna dikkati çekerek," Kadınlar internete bir günde ortalama 2.16 saat, erkekler ise ortalama 2.18 saat giriyorlar. Katılımcıların çoğu Facebook’u 5 yıldır kullanıyor ve Facebook’a günde ortalama bir saat kullanıyor. Katılımcıların çoğunluğunun ailelerinin aylık ortalama geliri 1001-2000 TL arasında. Dünyada Facebook'un kullanıcı sayısı ise 1,1 milyar. Türkiye'de Facebook'u yoğun kullanan ülkelerin başında geliyor. Yöneltilen sorular ile kullanıcıların internet ve Facebook kullanım örüntülerini bulmak hedeflendi. Türkiye’de bu sitenin neden bu kadar popüler olduğu, nasıl farklı yaşlardaki ve farklı mesleklerdeki kişilere hitap ettiği ve ülkemiz insanlarının, bilgilerini, fotoğraflarını ve videolarını nasıl rahatlıkla siteye yüklediği gibi sorular merakımızı cezp etmiş ve buradan hareketle Facebook adlı site yakından ve ayrıntılı bir şekilde incelendi.” dedi.

Anket verilerine göre yaş arttıkça kişilerin Facebook'a olan güveninin azaldığını tespit ettiklerini açıklayan Sefer Kalaman, şu bilgileri verdi: "17-19 yaş arasındaki kişilerin yaklaşık üçte biri Facebook’u güvenli bir site olup olmadığı konusunda kararsız. 20-22 yaş arasındaki katılımcıların yaklaşık yarısı ise Facebook’un güvenli bir site olmadığını düşünüyor. 24-26 yaş arasındaki katılımcı kitlesinin yüzde 74’ü de Facebook’u güvenli bir site olarak görmüyor. Bu demek oluyor ki kişilerin yaşları arttıkça Facebook’a olan güven oranı ise azalıyor.” dedi.



CİHAN

Yorumlar