Yarışmaya katılan herkes ödüllendirildi

Ağrı Özel Nizamiye Koleji tarafından düzenlenen 'Çanakkale Zaferi' etkinlikleri kapsamında maket yarışması düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Yarışmaya katılan herkes ödüllendirildi

Ağrı Özel Nizamiye Koleji tarafından düzenlenen 'Çanakkale Zaferi' etkinlikleri kapsamında maket yarışması düzenlendi. 5, 6, 7 ve 8. sınıflar arasında yapılan yarışmaya 40'ın üzerinde eser katıldı. Yarışmaya katılan herkes ödüllendirildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası verildi.

Nizamiye Koleji'nde düzenlenen ödül töreninde okulun sosyal bilgiler öğretmeni Mustafa Aydın, Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Ağrı’da da büyük bir coşku ile kutlandığını belirterek, Çanakkale ruhunun, Doğu ve Batı'nın birleşmesi ile zafere ulaşıldığını söyleyen Aydın, "Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi, Lazı, Ağrı'dan Edirne'ye kadar her ilden mutlaka bir şehidin yattığı Çanakkale Destanı'nı çocuklarımıza, geleceğimize, milli birlik ve beraberlik ruhu ile çok iyi anlatmamız gerekir. Bu yarışmada verilen mesaj da budur. Ben öğrencilerimizi, tarihimize sahip çıktıkları için kutluyorum." dedi.

Özel Nizamiye İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Er ise Özel Nizamiye Koleji olarak okulumuzda düzenlenen Çanakkale Zaferi maket yarışması eser sergisine, 40'ın üzerinde eserin katıldığını belirtti. Er, "Okul olarak, Çanakkale Savaşı'ndan, ülkemiz insanlarının çok daha fazla bilgisi olması gerektiğine inanıyoruz. Yeni yetişen neslin, ecdadımızın ne fedakarlıklarla bu vatanı bizlere emanet ettiğinin bilincinin oluşmasını istedik. Üzerinde yaşadığımız cennet vatanımızın kıymetini anlamamız gerektiği inancı ile düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğe katılım, bizleri de son derece memnun etmiştir." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar