Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Muş Defterdarlığı tarafından 25’inci Vergi Haftası kapsamında düzenlenen ‘Vergi Konulu Sloganlı Afiş’ yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Muş Defterdarı Mustafa Yumuşak ve beraberindeki heyet ile Vali Vedat...

Google Haberlere Abone ol
Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Muş Defterdarlığı tarafından 25’inci Vergi Haftası kapsamında düzenlenen ‘Vergi Konulu Sloganlı Afiş’ yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Muş Defterdarı Mustafa Yumuşak ve beraberindeki heyet ile Vali Vedat Büyükersoy'u makamında ziyaret etti. Vergi Haftası kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi için Vali Büyükersoy'u ziyaret ettiklerini ifade eden Defterdar Mustafa Yumuşak, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilinci oluşturulması ve vatandaşların gönüllü olarak vergi ödeme alışkanlıklarının artırılması amacıyla 24 Şubat- 2 Mart 2014 tarihleri arasında 25. Vergi Haftası'nı kutladıklarını hatırlatarak yarışmada dereceye giren öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

Etkinlikler çerçevesinde Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli irtibata geçerek okullar arasında 'Vergi Konulu Sloganlı Afiş' yarışması düzenlendiğini ifade eden Mustafa Yumuşak, yarışmada Muş IMKB Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Özmen'in birinci, Erentürk Öz Şeker Anadolu Lisesi öğrencisi İsmail Solmaz'ın ikinci ve Selcan Hatun Anadolu Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencisi Yüsra Çelik'in ise üçüncü olduğunu söyledi. Birinciye bir adet bilgisayar verildiğini kaydeden Yumuşak, ikinciye fotoğraf makinesi ve üçüncüye de MP4 çalar verildiğini sözlerini ekledi.

Yapılan ziyaretten dolayı memnun olduğunu ve verginin önemine değinen Vali Vedat Büyükersoy, gençlerin her konuda donanımlı olması gerektiğini belirtti. Vergi ile gelen hizmetlere değinen Vali Büyükersoy, “Vergiyi doğuran olay olmazsa, vergi alamayız. Vergi alamazsak kamu hizmetlerini yerine getiremeyiz. Kamu hizmetleri, hepimizin ihtiyaç duyduğu, toplumun ihtiyaç duyduğu alt yapı hizmetlerinden tutun, sağlık eğitim ve akla gelebilecek her türlü hizmetleri kapsamaktadır. Bunların devlet mekanizması tamamen yerine getirebilmesi vatandaşın vergisini ödemesine bağlıdır. Vergi, bunların harcama kaynağını oluşturmaktadır. O yüzden vatandaşımıza vergiyi ödemeyi teşvik edecek çalışmayı çocukluk çağında öğretebilmeliyiz. Vergi bilincini daha çocukken insanlarımızın kalbine, gönlüne aşılamalıyız.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere ödülleri Vali Büyükersoy ve Defterdar Mustafa Yumuşak tarafından verildi. CİHAN

Yorumlar