Yarış pisttinde bu sefer arabalar değil kuzular yarışacak

Türkiye’de ilk defa İzmir’de düzenlenecek olan ‘Anadolu EXPO Canlı Besi Hayvanları, Hayvancılık, Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojileri İhtisas Fuarı’ dev bir sektörel buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 22-25 Mayıs 2014...

Google Haberlere Abone ol
Yarış pisttinde bu sefer arabalar değil kuzular yarışacak

Türkiye’de ilk defa İzmir’de düzenlenecek olan ‘Anadolu EXPO Canlı Besi Hayvanları, Hayvancılık, Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojileri İhtisas Fuarı’ dev bir sektörel buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 22-25 Mayıs 2014 tarihlerinde Pınarbaşı Ülkü Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek Fuar Organizasyonu, düzenlenecek ödüllü yarışmalar, ziyaretçilere yönelik tadımlar ve renkli etkinliklerle üreticiler ve sektör temsilcilerinin yanı sıra 7’den 70’e tüm İzmirlilere keyifli bir hafta sonu yaşatacak.

Türk hayvancılık sektörünün gelişimini engelleyen sorunlara teknolojik çözüm alternatifleri sunulması hedeflenen fuarda hayvan üreticileri arasında 'Toklu' ve 'Ergin' kategorilerinde En Güzel Sakız Koç, 'Teke' ve 'Keçi' kategorilerinde ise En Güzel Saanen ırkı yarışmaları düzenlenecek.

    Sektör dışı ziyaretçilerin bilgilendirilmesi adına ırk özelliklerinin de anlatılacağı etkinlikte, sahipleri tarafından geldikleri yörelere özgü şekilde süslenecek kuzular ise yarışmalar arasında en ilgi çeken bölümü oluşturacak. ‘Şampiyon Kuzular’ yarışmasında dereceye giren yetiştiriciler tablet bilgisayar, akıllı cep telefonu ve yem gibi ödüller kazanacak. Yarışmalarda kürsüye çıkan hayvan sahipleri ayrıca çobanlığın simgesi kepenek giyecek, sürpriz hediyeler ile ödüllendirilecek.

    ‘Şampiyon Kuzular’ yarışmasına sponsor olan Kula Yağ ve Emek Yem Sanayi Şirketi Yönetim Kurulu üyesi Rahmi Kula, tek sermayesi hayvanları olan besicilerimizi onurlandırıp motive etmek için özel bir yarışma düzenlediklerini söyledi.

    Rahmi Kula, fuarda yer alan en son teknoloji ile buluşacak üreticinin kısa sürede bu yeniliklere adapte olacağına inandığını, Türkiye’nin hayvancılıkta yapmış olduğu atılımın dünyayla entegre olmuş üreticiler ile daha da ileri gideceğini vurguladı. Kula, yarışmalarda dereceye giren üreticilere hediye edecekleri tablet bilgisayar ve akıllı telefon gibi ödüllerin de bu doğrultuda seçildiğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar