Yarım asırlık çiftçiler şeref belgesi ile ödüllendirildi

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden Ankara’nın Polatlı ilçesinde, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yarım asırlık çiftçiler şeref belgesi ile ödüllendirildi.Düzenlenen törenle 45 çiftçiye çiftçi şeref belgesi takdim edildi....

Google Haberlere Abone ol
Yarım asırlık çiftçiler şeref belgesi ile ödüllendirildi

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden Ankara’nın Polatlı ilçesinde, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yarım asırlık çiftçiler şeref belgesi ile ödüllendirildi.

Düzenlenen törenle 45 çiftçiye çiftçi şeref belgesi takdim edildi. Güldeste konaktaki programa, Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mürsel Yıdızkaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, İlçe Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, Ankara Pancar Kooperatif Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, Mahalle Muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, çiftçiliğin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Ziraat Odasının tarımsal ürünlerin satışını yapmak için talep ettikleri binayı kendilerine tahsis edecekleri müjdesini verdi. Yıldızkaya, Türk tarımında söz sahibi olan Polatlı’nın markalaşması gerektiğini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, alet ve makine desteği müracaatlarının başladığını söyledi. Temel, tarımsal sulama ile ilgili proje başvurularının başladığını belirtti.

Ankara Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, yüzlerce yıldır bu güzel ülkenin sofraların aşsız, tarlalarını işsiz bırakmadan cefasını çeken, sefasını süremeyen çiftçiler olduğunu vurguladı. Bıyıkoğlu, gelecekte rekabet edebilmek daha yüksek verim almak, daha kaliteli ürün elde etmek ve maliyet giderlerini düşürmek olduğunu kaydetti.

Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, Polatlı çiftçisinin 2 milyon 200 bin dekar alanda faaliyet gösterdiğini söyledi. Köseoğlu, Polatlı çiftçisinin ülkenin 2 milyon insanın un, 2 milyon insanın şeker ve 20 milyon insanın da soğan ihtiyacını karşıladığını belirtti. 170 kilogram yağış düştüğünü dile getiren Zekai Köseoğlu, buğdayların çimlenmediğini, çimlenenlerin de gelişemediğini büyük bir oranda verim kaybı beklediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından çiftçilere şeref belgeleri takdim edildi. CİHAN

Yorumlar