Yarım asır önce ölen çocuklar için seçmen pusulası geldi

Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Kabakboğazı köyünde hayatta olmayan kişilere seçmen pusulası gönderilmesi köylüleri şaşırttı.

Google Haberlere Abone ol
Yarım asır önce ölen çocuklar için seçmen pusulası geldi

Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Kabakboğazı köyünde hayatta olmayan kişilere seçmen pusulası gönderilmesi köylüleri şaşırttı. Seçmen pusulası gönderilen kişilerden birinin 50 yıl, diğerinin de 37 yıl önce daha çocukken öldüğü ortaya çıktı.

2014 Mahalli İdareler Seçimleri'ne sayılı günler kala Tokat merkeze bağlı Kabakboğazı köyünde, 15 Ekim 1963 tarihinde dünyaya gelen ve kısa bir süre sonra hayatını kaybeden Nafiye Orakçı ile 15 Ekim 1978 tarihinde doğan ve bir süre yaşadıktan sonra ölen Neriman Akdağ adına gönderilen seçmen pusulaları kafa karışıklığına neden oldu. Bu durumunun şahısların nüfus kütüğünden henüz düşürülmemiş olmasından kaynaklanabileceğini söyleyen köylüler, yıllar önce ölen kişilere seçmen pusulası gönderilmesini anlayamadıklarını ifade etti.

Konu ile ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklama yapan Kabakboğazı köyü muhtarı Dursun Akdağ (74), köyde yaklaşık 30 yıldır muhtar olduğunu fakat bu kişileri hiç hatırlamadığını ve tanımadığını söyledi. Seçim öncesinde yıllar önce ölen kişilere oy pusulası gelmesini anlayamadığını dile getiren muhtar Akdağ, "Bu kişiler hayatta olmadığı için kesinlikle oy kullanamaz ve bu kişilerin yerine başka birilerine de oy kullandırtmayız." dedi.

Köyün mezarlığında oy pusulası gönderilen Nafiye Orakçı ve Neriman Akdağ'ın ailelerine ait mezarlar görülebiliyor. Öte yandan konuyla ilgili bilgisine başvurulan Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, aileleri dışında kimseye bilgi verilemeyeceğini belirtti. CİHAN

Yorumlar